• David Prowse, actorul cunoscut pentru rolul lui Darth Vader din seria originală Star Wars, a murit la 85 de ani
  • În 2000 Prowse a primit un MBE, o distincție acordată de familia regală pentru recunoașterea contribuțiilor la viața publică
  • Înainte să fie actor, David Prowse a fost halterofil

David „Dave” Prowse, actorul cunoscut pentru rolul lui Darth Vader în trilogia originală Star Wars, a murit la vârsta de 85 de ani, a spus agentul său, relatează The Guardian.

„O sursă constantă de inspirație, încurajare și bunătate. O pierdere cu adevărat profundă a inimii pentru noi și milioane de fani din întreaga lume!”, a spus Bowington într-un comunicat.

Născut în Bristol, Anglia, în 1935, Prowse a fost un halterofil înainte de a intra în showbusiness. El a câștigat campionatul britanic de haltere trei ani la rând, începând cu anul 1962. Pasiunea sa l-a determinat să devină antrenor personal pentru diferite vedete, inclusiv Christopher Reeve în timp ce se pregătea pentru „Superman”.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE
CUM E VREMEA ZILELE URMĂTOARE

Prowse a avut mai multe roluri mici ca monștri și băieți duri înainte de a-și lua o pauză din cauza controversatului și ultra-violentului „A Clockwork Orange” de Stanley Kubrick în 1971, în care a jucat un bodyguard. El a fost, de asemenea, bine cunoscut copiilor britanici în anii ’70 ca iamginea unei campanii TV de siguranță rutieră – care i-a adus un MBE, o distincție acordată de familia regală pentru recunoașterea contribuțiilor la viața publică.

Dar cel mai memorabil rol al său a venit în timp ce George Lucas era în căutarea actorilor pentru „Războiul stelelor: o nouă speranță” din 1977.

„George a spus că mi-ar putea oferi două părți – prima a fost o gorilă păroasă numită Chewbacca”, a declarat Prowse pentru ziarul Bristol Post în 2009.

„Am spus că nu mă interesează prea mult pentru că nu vreau să port o mască – am vrut să joc un rol în care oamenii îmi pot vedea fața. A spus că cealaltă parte este personajul principal negativ și i-am spus:„ Asta va merge ”. Dar nu mi-am dat seama niciodată că personajul va purta și o mască!”, relatează NBC News.