• Infectările cu noul coronavirus din Anglia au scăzut cu 30% în timpul carantinei, o arată un studiu
  • Anglia a intrat în lockdown național pe 5 noiembrie
  • Țara urmează să revină la o abordare regională a restricțiilor, începând cu 2 decembrie

Numărul cazurilor de COVID-19 a scăzut cu 30% în timpul lockdown-ului din Anglia, relatează Reuters. Virusul este acum în retragere, a arătat un studiu realizat cu peste 100.000 de voluntari.

Anglia a intrat în a doua carantină națională timp de o lună pe 5 noiembrie pentru a reduce numărul infectărilor care se afla în creștere rapidă și pentru a-și proteja sistemul de sănătate. Țara urmează să revină la o abordare regională a restricțiilor, începând cu 2 decembrie.

Cazurile au scăzut cu 30%, cu 96 de persoane la 10.000 infectate între 13 și 24 noiembrie, conform rezultatelor intermediare ale studiului realizat de Imperial College London și Ipsos MORI. Ultima repetar a cercetării, efectuată între 16 octombrie și 2 noiembrie, a arătat 130 de infecții la 10.000 de persoane.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Primul ministru Boris Johnson a primit critici din propriul său partid pentru decizia de a institui carantină națională. Unii membri au spus că este o încălcare inutilă a libertăților civile. Partidul Laburist, aflat în opoziție, a declarat că a fost prea lent în reacții.

Viitoarele restricții vor fi supuse la vot marți, când Boris Johnson ar putea fi pus în situația de a se baza pe voturile partidului din opoziție pentru a adopta noile reguli.