AU SĂRĂBĂTORIT CU SPORT
Românii știu cel mai bine cum se petrece corect o zi de sărbătoare: prin sport. Da, băieții din Federația Română de Teqball, din Târgu Mureș, s-au jucat tenis cu piciorul, la dublu, pe masa curbată, îmbrăcați în port popular. Straiele de sărbătoare nu i-au împiedicat pe tineri să lovească perfect mingea cu fiecare parte a corpului.
Advertisment
ANTRENAMENT PE POANTE
N-ai mai vazut demult un spectacol de balet? Atunci, privește-le pe balerinele din trupa „Petit Danse”. Chiar dacă sunt la antrenamente, braziliencele își exprimă trăirile prin mișcări fluide, făcute cu multă grație. Plié la bară, tendu și dégagé sunt exercițiile care le ajută să pășească cu încredere pe vârfuri și să aibă multă elasticitate atunci când fac piruete elegante.
DOMINĂ GHEAȚA
Când sunt împreună, patinatorii Anna Rumak și Gleb Goncharov domină gheața. Deși au doar 13 ani, tinerii își sincronizează fiecare pas pe care-l fac, pe patinoar, cu ritmul muzicii. Rușii vor să-și perfecționeze virajele, twizzle-ul si rotațiile pe o patină ca să ia aurul la Mondialele de Patinaj Artistic, la juniori, de anul viitor.
Recomandări
ALPHONSO DAVIES SE PUNE PE PICIOARE
După ce a călcat strâmb în meciul Bayern Munchen -Eintracht Frankfurt, din Bundesliga, Alphonso Davies se antrenează intens pentru recuperare. Pedalarea pe bicicletă și mersul sub apă sunt exercițiile pe care fundașul stânga al lui Bayern le face ca să se pună pe picioare. Până anul viitor, când o să poată reveni pe teren, Davies are tot timpul să lucreze la un nou joc de glezne.
O RAZĂ DE SOARE
Acrobata Brittany Gee-Moore își găsește echilibrul doar atunci când face cascadorii pe frânghia suspendată în aer. Nu orice aerian poate să execute mișcările ei. Americanca face rotații, extensii și jonglerii, fără greșeală, fiindcă a exersat constant totul timp de 6 ani. La 23 de ani, Britanny este una dintre cele mai apreciate acrobate de la Cirque du Soleil.
S-AU TRAS PE SFOARĂ
„Unde-s mulți, puterea crește!” este sloganul preferat al celor care participă la competiția „lupta cu odgonul”. Pus în practică, prima oară, la Jocurile Mondiale din 1981, sportul presupune ca două echipe, formate din 8 persoane, sa tragă cu toată forța brațelor o funie groasă, lungă de 35 de metri. Câștigă echipa care-și face adversarii să depășească linia de mijloc 2 metri.
Partenerii noștri