• Recepția de Ziua Națională va avea loc mai devreme, pentru ca Iohannis să plece apoi în Dubai.
  • Klaus Iohannis va susține sâmbătă un discurs de 3 minute la Summitul ONU pentru Schimbările Climatice.
  • La COP28, în afara lui Iohannis vor mai vorbi Papa Francisc, dar și premierii UK, Italiei și Germaniei.

Președintele Klaus Iohannis schimbă cutuma. Este pentru prima oară când programul de Ziua Națională se desfășoară pe repede înainte.

„Abia întors dintr-un turneu aplicant, șeful statului român va pleca chiar de ziua națională spre Dubai, astfel pentru a ajunge la Conferința Națiunilor Unite, privind schimbările climatice, unde va susține un discurs de 3 minute. Iohannis a programat recepția națională a României, la ora 14. Este atipic, pentru că, de fiecare dată, acest eveniment avea loc la ora 17″, a eplicat Gabriel Pecheanu, editor Mediafax, pentru Aleph News.

„Numai că Iohannis se grăbește. Se grăbește să vorbească despre importanța combaterii încălzirii globale și să sublinieze angajamentul României în acest an. Administrația prezidențială încă nu a făcut public programul pentru această deplasare, însă există informații care ne spun că sejurul președintelui va dura 4 zile. Ei bine, înainte de această decepție, șeful statului va particpa la ora 11 la parada militară de la Arcul de Triumf”, a adăugat el.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII

Citește și