• România a cheltuit 10 miliarde de euro pe arme moderne.
  • Peste 30.000 de militari au experiența teatrelor de operații.
  • Forțe terestre și aeriene din Franța, Germania și SUA sunt aici să ne apere.

Vezi ce se întâmplă în lume. Ai un război la graniță și încă unul la 2.000 de kilometri depărtare. Și ești mai recunoscător ca oricând că tu și familia ta sunteți în siguranță. O țară puternică înseamnă în primul rând un stat care își apără cetățenii. Astăzi îi vedem pe militarii români defilând cu unele dintre cele mai moderne arme, precum sistemele de rachete HIMARS și PATRIOT, alături de cele mai puternice armate, cum ar fi Franța, Germania și Statele Unite. Te simți apărat? Este România o țară puternică?

Anul acesta, este pentru prima dată, după cel de-al Doilea Război Mondial, când trec muniții dintr-o țară străină, adică dronele rusești, care au căzut pe teritoriul româniei. România, în ultimul ceas a început să își modernizeze armata. Din această cauză, 70%-80% din tehnică încă este din perioada sovietică, dar este în transformare și în viitorii ani vom avea o armată puternică și gata să ne apere.

În acest moment, totuși, România nu se apără singură. Militarii nu sunt singuri, sunt cu ceilalți militari din NATO.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

„Fără îndoială, România a devenit mai sigură prin achiziția de tehnică militară modernă de peste 8 miliarde de dolari. S-au achiziționat echipamente noi-nouțe. Vorbim de sisteme de sistemele de proiective reactile HIMARS etc. Vor urma sisteme aeriene cu rază scurtă și foarte scurtă de acțiune, F-35 și eventual și satelitul militar.”, a explicat Carol Florea, colonel în rezervă, pentru Aleph News.

„România a devenit mai sigură prin achiziția acestor echipamente militare și sper ca achizițiile viiitoare să se concentreze pe echipamentele de război electronic și pe combaterea dronelor de concentrare mobile”, a adăugat colonelul.

„NATO este cea mai puternică alianță din istorie, știm cu toții acest lucru. Prezența NATOîn România, în opinia mea este suficient de puternică pentru a descuraja orice intenție agresivă din partea Rusiei și arată poporului român că NATO este pregătită să intervină. în caz de nevoie. Știm de exercițiile de pregătire ale NATO, în România, fie că sunt pe uscat, în aer sau la Marea Neagră și mai știm și de prezența grupurilor de luptă, de prezență înaintată ale NATO, care vor deveni o obișnuință în România”, a declarat Carol Florea.

Citește și