• 25 de taxiuri fără șofer au fost scoase pe străzile din China
  • Proiectul aparține start-up-ului AutoX
  • Ideea este susținută de gigantul Alibaba, dar trebuie să mai treacă vreo doi ani până când mașinile vor fi disponibile pentru publicul larg

Viitorul pe care îl vedeai în Black Mirror, pe Netflix, e aici. Mai multe taxiuri fără șofer au fost scoase pe străzile din China. Deocamdată, e vorba un proiect restrâns al start-up-ului AutoX, care are o flotă de 25 de mașini autonome.

Ideea este susținută de gigantul Alibaba, dar trebuie să mai treacă vreo doi ani până când mașinile vor fi disponibile pentru publicul larg. Momentan, sunt testate pe străzile din Shenzen.

Șeful start-up-ului e un antreprenor cunoscut în China sub porecla de Profesorul X. A absolvit Princeton și, de patru ani, la lucrează la proiectul lui de suflet.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Jianxiong Xiao, fondatorul AutoX: „Pentru a ne asigura că totul este în deplină siguranță trebuie să facem multe teste. Avem peste 100 de vehicule care merg pe drumuri în fiecare zi pentru a înregistra suficiente date astfel încât să validăm software-ul, să validăm sistemul.”