• Echipa de la Oxford, care s-a ocupat și de dezvoltarea vaccinului pentru Covid, începe etapa finală a testărilor umane pentru vaccinul împotriva malariei
  • Vaccinul ar putea fi gata de utilizare până în 2024, dacă testările pe oameni de anul viitor vor avea succes
  • Peste 400.000 oameni mor din cauza malariei în fiecare an, iar în Africa, un copil sub vârsta de 5 ani moare la fiecare două minute
  • Vaccinul pentru malarie dezvoltat de Oxford, la fel ca și cel pentru Covid, promite să fie ieftin și accesibil în țările aflate în curs de dezvoltare

Echipa de la Oxford, care a produs un vaccin de succes împotriva coronavirusului, este pe cale să intre în etapa finală a testărilor umane împotriva malariei, relatează The Guardian.

Peste 400.000 oameni mor din cauza malariei în fiecare an, iar în Africa, un copil sub vârsta de 5 ani moare la fiecare două minute.

Anul acesta, în Africa se va muri de 10 ori mai mult de malarie decât de Covid. Vaccinul va fi disponibil în cantități foarte mari și la un preț foarte mic.” a declarat Profesorul Adrian Hill, directorul Institutului Jenner, într-un interviu cu The Times.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Acesta a declarat că anul viitor, vaccinul pentru malarie va fi testat pe 4.800 copii din Africa, după rezultatele promitățoare obținute în primele faze ale studiilor. Dacă testările de anul viitor vor avea succes, atunci vaccinul va putea fi utilizat pe scară largă până în 2024.

Acest lucru reprezintă un progres considerabil, având în vedere că niciun vaccin pentru malarie nu a fost autorizat până în prezent, deși se fac cercetări de un secol. GSK este singura companie farmaceutică ce a reușit să se apropie oarecum de un vaccin, deși produsul a avut doar 30% eficiență.

Și vaccinul Oxford pentru Covid intenționează să fie ieftin și disponibil pe scară largă în țările aflate în curs de dezvoltare. Anul viitor vor începe testări ale acestuia în Burkina Faso, Kenya, Tanzania și Mali, iar Oxford a căzut de acord și cu Institutul Serum din India să producă doze.

Pandemia de Covid-19 a scos la iveală cât de predispuși sunt oamenii la boli infecțioase. Un vaccin cu eficiență mare împotriva malariei ar putea avea un impact semnificativ în reducerea acestei predispoziții”, a declarat Azra Ghani, profesor în boli infecțioase la Colegiul Imperial din Londra.