• Reducerea poluării şi creşterea gradului de reciclare trebuie să fie prioritare pentru viitorii parlamentari.
  • Ponderea reciclării a ajuns la 14% pe hârtie, dar în realitate nu depăşim 4%.

Îmbunătăţirea calităţii aerului, dar şi a reciclării trebuie să fie neapărat, pe lista priorităţilor viitorilor parlamentari.

„Pe hârtie arătăm că facem aproape 14% reciclare, în realitate nu depăşim nici măcar 4%, pentru că deşeurile reciclabile ajung toate în groapa de gunoi. Adică îngropăm nişte bani.”, spune Marius Marinoff , preşedinte, Asociaţia pentru Reciclare si Management Integrat al Deşeurilor.

Parlamentarii pe care noi i-am ales, înainte de a face o propunere legislativă, să înţeleagă ce este în teren. Şi ar fi bine să facă lucrul ăsta în fiecare zi.”, a mai adăugat acesta

Marius Marinoff susţine că, gazul obţinut prin biodigestie, care este nepoluant, ar trebui subvenţionat de către stat, iar viitorii parlamentari ar trebui să aibă proiecte în acest sens. Aleşii nu ar trebui să caute doar vinovaţii pentru problemele legate de mediu, ci mai degrabă soluţii.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Când iese cineva de la primărie, de la Garda de Mediu, de la minister, în momentul în care avem o problemă pe poluare ei caută sursa poluării, când problema e puţin mai complexă de atât. Ţine de cum gestionăm deşeurile în fiecare zi.

Când ne uităm la campaniile electorale, de cele mai multe ori nivelul tăierilor legale şi ilegale ar o creştere exponenţială în zona campaniei electorale pentru că, din păcate, şi până azi o bună parte din sursele de finanţare pentu partidele politice a însemnat tăierea şi exploatarea pădurilor.”, spune Magor Csibi, activist de mediu.