• „Prezență scăzută la alegerile parlamentare din România, pe fondul pandemiei de Covid-19”, titrează France 24.
  • În timp ce Euronews nota în cursul zilei de azi: „Românii merg la urne, după ani de incertitudine politică.”
  • Presa internațională afirmă că electoratul din România și-a pierdut încrederea în clasa politică.

„Românii se îndreaptă spre urne pentru alegerile legislative, în țara care a avut 5 premieri, în tot atâția ani, pe fondul unei incertitudini politice profunde”, au mai adăugat jurnaliștii de la Euronews care se întreabă: ”Ar putea fi apatia adevăratul câștigător?”

Mai mult, lipsa de interes a cetățenilor pentru alegeri e pusă parțial pe seama pandemiei, dar în egală măsură reflectă „dezamăgirea profundă a electoratului”.

Aceeași publicație citează statistici pre-electorale, potrivit cărora se așteaptă ca românii să voteze în acest weekend la alegerile parlamentare politicieni pro-europeni, orientați spre reformă, în detrimentul liderilor populiști, eurosceptici.

Presa din Hexagon spunea în cursul zilei de azi că, „Românii au început să voteze duminică pentru alegerile parlamentare, iar liberalii pro-europeni, aflați la guvernare sunt favoriți să câștige, în ciuda criticilor aduse modului de gestionare a pandemiei de coronavirus”.

Mai mult, ei amintesc de cele mai recente polemici dintre principalele partide din România, iscate pe fondul modului în care a fost gestionată pandemia de coronavirus de către actuala guvernare. Aici e amintită și „infrastructura precară și lipsa de personal” din spitalele românești.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE