• România este colorată în roșu după alegerile parlamentare
  • Din primele date, PSD a câștigat alegerile în 22 de județe
  • În Moldova, cele mai multe voturi au fost obținute de PSD în județul Botoșani, respectiv 43%

Din 41 de judete, 22 sunt colorate în roșu. PSD și-a pus amprenta pe toate județele din Moldova, Muntenia, Oltenia și Dobrogea. Doar Constanța a scăpat.

În Moldova, PSD a luat pana acum cele mai multe voturi în județul Botoșani, 43%. Apoi urmeaza judetul Bacau cu 39% si judetul Vaslui cu 38% din voturi. La Iași, PSD a castigat 26% din voturile cetățenilor.

În sudul tarii cei de la PSD au rezultate si mai bune. In judetul Olt, social democratii au pana acum 58% din voturi, un procent foarte mare.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
SUNT INDIA ȘI JAPONIA XENOFOBE?
BRITNEY ȘI SAM ÎNCHEIE DIVORȚUL

In judetul Dolj au 45% din voturi, la fel si in Dambovita. In judetele Calarasi si Arges au castigat pana acum 43% din voturi.

Alegerile parlamentare au o miză dublă: din punct de vedere politic și guvernamental. În domeniul politic, este vorba despre bătălia care s-a dus între partide pentru organizarea acestor alegeri la termen. Fiecare partid și-a urmărit propriul interes pentru a capitaliza imagine și electorat în vreme de pandemie.

Însă, miza cu adevărat importantă este cea guvernamentală. Partidul câștigător va încerca să construiască o majoritate parlamentara si apoi un guvern. Iar cine face guvernul va împărți banii țării în următorii patru ani.