Mastercard şi Visa au oprit, joi, procesarea plăţilor pe platforma Pornhub, după ce New York Times a publicat un articol în care dezvăluie că multe dintre filmele postate pe site-ul pentru adulţi prezintă agresarea sexuală a unor copii, transmite Reuters.

Mastercard a anunţat că blochează permanent utilizarea cardurilor pe site-ul cu conţinut sexual, după ce o investigaţie proprie a companiei a confirmat prezenţa conţinutului ilegal de pe platformă. Visa a anunţat că suspendă procesarea plăţilor până când va fi finalizată o investigaţie.

Pornhub a catalogat acțiunile ca fiind „dezamăgitoare”, precizând că vin după ce platforma a implementat mai multe măsuri menite să oprească descărcarea videoclipurilor și posibilitatea ca doar partenerii verificați să încarce conținut.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Articolul New York Times a descris unele filme de pe site ca fiind înregistrări ale unor agresiuni împotriva unor femei şi fete în stare de inconştienţă.

Pornhub a negat acuzaţiile. „Aceste știri sunt devastatoare pentru sutele de mii de modele care depind de platforma noastră pentru a-și asigura un trai decent”.