• Senatoarea AUR a transmis live, pe Facebook, de la volan, timp de aproximativ 13 minute
  • Întrebată în comentarii, ea a spus că nu poartă mască şi are o adeverinţă în acest sens
  • La întâlnirea cu Iohannis, Şoşoacă a purtat mască, la insistenţele celor prezenţi, însă nu într-un mod corect

Diana Iovanovici Şoşoacă, care s-a aflat pe listele partidului AUR la alegerile parlamentare şi a câştigat un mandat de senator, a transmis în direct, pe Facebook, drumul spre Palatul Cotroceni, unde partidele se întâlnesc cu preşedintele Klaus Iohannis.

Timp de 13 minute a transmis senatoarea AUR pe Facebook, în timp ce conducea prin traficul bucureştean, îi claxona pe ceilalţi participanţi la trafic şi răspundea comentariilor de pe reţeaua de socializare.

Chestionată de o persoană în comentariile live-ului că nu poartă mască, Şoşoacă a răspuns că are dreptul să nu poarte mască: „Nu pun nicio mască, domnule, eu am adeverință, legea spune că am dreptul să nu port mască”.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
ROMÂNII SE LASĂ PĂCĂLIȚI
COP 29 VA FI DESPRE PACE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?
DEZASTRU ÎN BRAZILIA DIN CAUZA PLOILOR

Ajunsă la Palatul Cotroceni, Şoşoacă a fost pozată purtând mască, însă nu în mod corect. Ea avea doar gura acoperită, nu şi nasul.

În timpul în care a transmis live pe Facebook, Diana Şoşoacă vorbeşte despre problemele întâmpinate de o colegă: „Am o veste, să vedeți cum acest regim bolșevico-stalinist îmi asuprește colegii care m-au ajutat de-a lungul întregii campanii. Cred că ăștia nu știu ce-i așteaptă. S-a declanșat jihadul împotriva ei, din partea Procuraturii”.

Codul Rutier prevede că şoferii care folosesc telefonul mobil sau orice alt device în timp ce conduc sunt sancţionaţi cu o amendă între 870 şi 1.160 de lei şi 6-8 puncte de penalizare.