• Moartea unei fete de 14 ani a stârnit indignare în Iran
  • Tatăl adolescentei ar fi ucis-o „din onoare“ după ce tânăra ar fi fugit cu un bărbat de 29 de ani
  • Președintele iranian, Hassan Rouhani, a cerut noi măsuri de protejare a femeilor

Probabil că nu îți vine să crezi, dar chiar și în secolul 21 se mai practică, din păcate, așa-numita „crimă de onoare“. S-a întâmplat în Iran, unde tatăl Rominei Ashrafi ar fi ucis-o cu o secera din fermă, după ce a fugit din casa familiei, din nordul Iranului, cu un bărbat de 29 de ani, după cum a informat agenția de știri semi-oficială Fars, citată de CNN.

Poliția l-a arestat pe tatăl adolescentei, dar moartea lui Ashrafi a creat isterie și indignare în mass-media iraniane. Nu se știe dacă bărbatul în vârstă de 29 de ani va fi acuzat penal.  

Și ONG-urile au reacționat. Amnesty International a condamnat uciderea și a invitat autoritățile să asigure pedeapsa maximă pentru infracțiune: „Solicităm autorităților și parlamentarilor din Iran să pună capăt violenței împotriva femeilor / fetelor și să încadreze la crimă violența în familie. Trebuie să modifice articolul 301 din Codul Penal pentru a asigura răspunderea penală proporțională cu gravitatea infracțiunii, fără a recurge la pedeapsa cu moartea“.  

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului spune că, în prezent, articolul 301 reduce pedeapsa pentru tații implicați în așa-numitele „crime de onoare“.

Președintele Iranului, Hassan Rouhani și-a exprimat „regretul“ pentru moartea lui Ashrafi. În timpul unei întruniri a cabinetului din Teheran, președintele „a dispus studierea și ratificarea accelerate“ a unui proiect de lege care protejează femeile împotriva violenței.