Atunci când aveți puțin timp la dispoziție, una dintre cele mai rapide modalități de a vă pregăti o masă satisfăcătoare este să aruncați niște resturi de mâncare într-un cuptor cu microunde.

Consultați acest articol pentru a profita la maximum de aparatul dvs. și descoperiți cum să folosiți un cuptor cu microunde la cele mai bune capacități ale sale.

Cuptoarele cu microunde sunt un element de bază în bucătăriile moderne, și asta pentru un motiv întemeiat. Atunci când sunt utilizate corect, acestea vă pot ajuta să creați mese delicioase și sănătoase într-un timp scurt.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Explorați aceste sfaturi și trucuri despre cum să folosiți un cuptor cu microunde pentru a face ca aparatul dvs. să lucreze pentru dvs.

1. Utilizați nivelurile de putere ale cuptorului cu microunde pentru cele mai bune rezultate

Un cuptor cu microunde obișnuit are în jur de 5-10 setări diferite de putere, iar fiecare nivel are un scop specific de gătit. Utilizarea nivelurilor de putere ale cuptorului cu microunde vă poate ajuta să preveniți gătirea insuficientă sau excesivă a alimentelor. Unele rețete specifice cuptorului cu microunde vor specifica ce putere de gătire să folosiți, fie printr-un procent, fie printr-un nume, așa că este important să înțelegeți ce face fiecare nivel de putere atunci când gătiți. Nivelurile de putere pot varia în funcție de model, așa că nu uitați să consultați manualul produsului înainte de a găti.

  • High sau 100% – încălzire rapidă și gătire rapidă a alimentelor cu un conținut ridicat de apă, cum ar fi supele și legumele
  • 90% – gătirea bucăților mici de carne sau de pasăre, a fileurilor de pește și a supelor pe bază de smântână
  • 80% – încălzirea amidonului, cum ar fi orezul și pastele, precum și a preparatelor care pot fi amestecate
  • Mediu-înaltă sau 70% – reîncălzirea unei singure porții de alimente
  • 60% – pentru gătitul alimentelor temperamentale precum brânza, ouăle și cremele
  • Mediu sau 50% – gătirea șuncii, fripturilor la ceaun și a tocănițelor
  • 40% – topirea ciocolatei și încălzirea produselor de patiserie sau a pâinii
  • Decongelare, Mediu-joasă sau 30% – decongelarea pâinii, peștelui, cărnii, păsărilor de curte și a alimentelor congelate precoapte
  • 20% – decongelare, înmuierea untului, a înghețatei și a brânzei
  • Scăzut sau 10% – încălzirea ușoară a fructelor și legumelor

2. Înțelegeți setările cuptorului cu microunde și cum să le utilizați

Pe lângă modificarea nivelurilor de putere ale unui cuptorul cu microunde incorporabil, puteți personaliza modul în care vă gătiți mesele folosind setările programate. Folosirea unei setări greșite poate duce la supracoacerea alimentelor, ceea ce vă poate lăsa cu stomacul gol și cu un miros de ars în cuptorul cu microunde. Setările și utilizările lor pot varia în funcție de model, asigurați-vă că verificați manualul produsului înainte de utilizare.

  • Adăugați 30 de secunde – poate fi utilizat pentru a ajusta timpul de gătire la intervale de 30 de secunde, pe măsură ce mâncarea se gătește, pentru a asigura o încălzire corespunzătoare.
  • Popcorn – urmând instrucțiunile găsite pe punga de popcorn, puneți punga în cuptorul cu microunde și apăsați butonul „popcorn” al aparatului dumneavoastră.
  • Reîncălzirea pizza – puneți 1-3 felii pe o farfurie căptușită cu prosop de hârtie în interiorul cuptorului cu microunde și încălziți.
  • Mâncare congelată – urmând instrucțiunile găsite pe ambalajul mâncării, plasați mâncarea în interiorul cuptorului cu microunde și apăsați butonul „Mâncare congelată”.
  • Băutură – puneți 1-2 căni de lichid într-un recipient rezistent la microunde și încălziți.
  • Supă – puneți 1-4 căni de supă într-un recipient rezistent la microunde. Acoperiți cu o folie de plastic ventilată, rezistentă la microunde și încălziți folosind setarea „supă”. Se amestecă și se lasă să stea timp de 2 minute.
  • Cartofi – străpungeți coaja cartofului cu un cuțit sau o furculiță de mai multe ori. Așezați-l pe un prosop de hârtie spre părțile laterale ale platoului rotativ al cuptorului cu microunde și încălziți. Lăsați cartoful să stea timp de 5 minute.
  • Farfurie – așezați resturile refrigerate pe o farfurie rezistentă la microunde și acoperiți. Se încălzește și se lasă să stea timp de 2-3 minute.
  • Legume proaspete – într-un recipient rezistent la cuptorul cu microunde, adăugați 2-4 linguri de apă la 1-4 porții de legume și acoperiți cu folie de plastic ventilată. Se amestecă și se lasă să stea timp de 3 minute după încălzire.
  • Legume congelate – puneți 1-4 porții de legume congelate într-un vas rezistent la microunde cu 2-4 linguri de apă și acoperiți cu folie de plastic ventilată. Se amestecă și se lasă să stea timp de 3 minute după încălzire.

3. Așezați alimentele în vase și recipiente sigure pentru microunde

Elementul de încălzire din cuptorul cu microunde folosește unde electromagnetice pentru a găti alimentele, făcând să vibreze moleculele acestora. Din cauza acestor unde electromagnetice, anumite feluri de mâncare și recipiente prezintă un risc pentru sănătate și siguranță atunci când sunt folosite în cuptorul cu microunde. Este foarte important să vă asigurați că puneți alimentele doar pe vase care indică în mod clar că sunt sigure pentru cuptor cu microunde în interiorul aparatului dumneavoastră.