• La Deveselu oamenii au votat un candidat mort.
  • Nimeni nu a mai stat însă să modifice buletinele de vot, așa că Ion Aliman a câștigat alegerile locale 2020.
  • Primarul în funcție, care candida pentru un nou mandat, a murit acum zece zile.

UPDATE Ion Aliman, decedat din cauza COVID, a câștigat cu 1020 de voturi din 1600 valabil exprimate

Același număr de voturi este și la Consiliul Local. Ceea ce înseamnă că PSD va avea un viceprimar, care va fi și primar interimar până la momentul alegerilor parțiale pentru Primărie.

După numărătoarea paralelă, PSD a câștigat primari la Slatina, Balș, Caracal, Piatra Olt, Potcoava și Corabia. În schimb, PSD a pierdut Primăriile din Drăgănești Olt și Scornicești.

Cine trebuia să se ocupe de modificarea buletinelor de vot?

Primarul în funcţie, Ion Aliman, a decedat joi, 17 septembrie 2020. În ciuda contestaţiilor depuse la biroul electoral pentru a se reface buletinul de vot, totul a rămas neschimbat. Azi, peste tot în comună erau poze cu chipul edilului. Chiar și pe primărie erau mai multe fotografii cu fostul edil.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Primarul decedat a primit și voturi…

Mulți dintre alegători au spus că au votat cu mortul pentru că a fost un primar bun și a făcut foarte multe lucruri pentru comunitate.
Ion Aliman, care candida pentru al treilea mandat, a câştigat pentru prima dată alegerile în 2012, iar în 2016 a obținut un nou mandat. Comuna s-a dezvoltat rapid în mandatele fostului comandant de vas, iar edilul era iubit de localnici.

Ce s-ar întâmpla dacă Ion Aliman ar fi ales primar… post-mortem?

Dacă edilul decedat va ieși învingător la aceste alegeri, atunci acestea se vor anula și va fi organizat un nou scrutin.