• În România sunt 10.058 de bolnavi de coronavirus izolaţi la domiciliu
  • Alexandra are COVID-19 şi a cerut urna mobilă, dar a fost refuzată
  • Reprezentanţii BEJ Timiş spun că nu îi pot obliga pe membrii secţiilor de vot să meargă la bolnavii de coronavirus

Îţi mai spun una. Dacă te numeri printre bolnavii de Covid izolați acasă, nu poţi vota. Ai acest drept, dar și membrii secției de vot au dreptul de a te refuza. Pentru că dreptul lor la sănătate este garantat de Constituţie.

Alexandra Marian are 32 de ani. Este PR în Timişoara, iar vineri a fost confirmată cu coronavirus. Nu are simptome, aşa că a rămas izolată. Ca să nu-şi pună familia în pericol, a ales ales o altă adresă, în Moşniţa Nouă, la 5 kilometri de Timişoara. A vrut să voteze şi a făcut două cereri pentru urna mobilă. Una, la secţia la care este arundată şi alta, la secţia de pe raza comunei unde este izolată. Ambele răspunsuri au fost negative.

Membrii secţiilor de vot refuză să meargă la bolnavii de coronavirus, de teamă să nu se infecteze.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Şi, conform legii nu pot fi obligaţi. Guvernanţii au uitat să reglementeze astfel de cazuri.

Daniela Fetescu, purtător de cuvânt BEJ Timiş: Membri secţiilor de votare nu pot fi constrânşi, obligaţi de lege să meargă la un bolnav de coronavirus cu urna mobilă. La momentul de faţă legea 115 nu prevede nici o sancţiune pentru cei care refuză să meargă la bolnavii de coronavirus.

Alexandra Marian, pacientă COVID-19  izolată: Mi se neagă, practic, un drept constituţional. Mi s-a motivat că nu există nicio reglementare legală. Practic, cei de la Secţia de vot unde sunt arondată, nu se pot deplasa într-un alt UAT, iar cei pe raza cărora sunt, de la secţia de vot de aici, spun că nu există liste suplimentare pe care eu să pot vota.