• Sir Keir Starmer ia în considerare planuri de a permite milioanelor de cetățeni ai UE să voteze la alegerile generale sub un guvern laburist.
  • Liderul laburist se gândește dacă să extindă votul la tinerii de 16 și 17 ani și la aproximativ 3,4 milioane de cetățeni UE care au „statut de stabilit” în Marea Britanie după Brexit.
  • Conservatorii îl acuză pe Keir Starmer că încearcă să „măsluiască” viitoarele alegeri și să anuleze Brexit-ul.

Sir Keir Starmer ia în considerare planuri de a permite milioanelor de cetățeni ai UE să voteze la alegerile generale sub un guvern laburist. Liderul laburist se gândește dacă să extindă votul la tinerii de 16 și 17 ani și la aproximativ 3,4 milioane de cetățeni UE care au „statut de stabilit” în Marea Britanie după Brexit, scrie The Independent.

Conservatorii au atacat rapid perspectiva schimbării – acuzându-l pe Sir Keir că încearcă să „trucheze” alegerile prin acordarea de voturi celor care sunt mai predispuși să voteze laburiștii. Secretarul din umbră pentru afaceri, Jonathan Reynolds, a declarat că extinderea dreptului de vot este „un lucru pe care îl vom analiza” după ce Sunday Telegraph a relatat că laburiștii doresc să acorde votul cetățenilor UE cu statut de rezidenți.

Ziarul a afirmat că laburiștii se gândesc, de asemenea, dacă să includă 1,4 milioane de tineri de 16 și 17 ani, ceea ce ar crește electoratul britanic cu peste 8% în total.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Reynolds a insistat asupra faptului că nu este vorba încă de o politică, deoarece laburiștii continuă să își elaboreze manifestul. Dar el nu a negat rapoartele – spunând că „există argumente pentru extinderea dreptului de vot” și că laburiștii doresc să „celebreze” migranții care își aduc contribuția în Marea Britanie.

Citește și