• Guvernul a anunțat o retrogradare majoră în ceea ce privește planurile sale privind Brexitul.
  • Kemi Badenoch renunță la clauza de expirare a proiectului de lege privind legislația UE reținută.
  • Partidele de opoziție au descris schimbarea ca fiind o „modificare umilitoare”.

Guvernul a anunțat o retrogradare majoră în ceea ce privește planurile sale privind Brexitul de a elimina legile UE din registrele de legi britanice până la sfârșitul anului, scrie The Independent.

Proiectul de lege privind legislația reținută de UE, care trece în prezent prin parlament, urma să șteargă automat orice legislație europeană la sfârșitul anului 2023 – cu excepția cazului în care se alegea în mod explicit ca aceasta să fie salvată.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Însă miercuri, miniștrii au confirmat în mod discret că au eliminat „clauza de caducitate” a proiectului de lege și că eliminarea în masă nu va avea loc așa cum era planificat. Acum, doar legile UE alese în mod special pentru a fi abrogate vor fi eliminate, restul devenind automat legislație britanică la sfârșitul anului.

Schimbarea, confirmată de secretarul pentru afaceri, Kemi Badenoch, într-o declarație ministerială scrisă, dă peste cap logica proiectului de lege și i-a înfuriat pe unii adepți înverșunați ai Brexitul, care doreau cu ardoare să elimine influența Bruxelles-ului din legislație.

Partidele de opoziție au descris schimbarea ca fiind o „modificare umilitoare” și proiectul de lege rămas ca fiind o „navă care se scufundă”, în timp ce întreprinderile au declarat că mișcarea a fost un „mare suspin de ușurare”.

Citește și: