• New Mexico folosește un chatbot bazat pe inteligență artificială pentru a ajuta la procesul de înscriere a nou-născuților în sistemul Medicaid.
  • Experiența sa ar putea contribui la indicarea modului în care IA va schimba forța de muncă de pretutindeni.
  • Statul angajează 30 de lucrători digitali” pentru a se ocupa de sarcinile repetitive – eliberând personalul pentru lucruri mai importante.

Experiența statului New Mexico ar putea arăta calea după ce a folosit deja inteligența artificială timp de ani de zile, transformând un proces care dura până la o lună într-o sarcină de 10 minute. Acest tip de economisire a timpului, multiplicat la nivelul unei întregi companii – sau chiar al unei întregi economii – oferă o mică imagine a dimensiunii schimbărilor pe care le-ar putea aduce IA, scrie Business Insider.

Cum funcționa înainte: Lucrătorii din spitale înscriau nou-născuții calificați în Medicaid. Pentru a face acest lucru, completau fizic formularele și apoi le trimiteau prin poștă sau prin fax administratorilor din New Mexico. Apoi, asistenții sociali de stat introduceau informațiile într-o bază de date. Procesul ar putea dura până la o lună.

Începând din 2020, Departamentul de Servicii Umane al statului a pătruns în noua lume a inteligenței artificiale: lucrând cu furnizori precum IBM și SS&C Blue Prism, statul a automatizat procesul. Astfel, acum, atunci când se naște un copil, informațiile sale pot fi înregistrate rapid de un om cu ajutorul unui chatbot alimentat de AI și apoi portate automat în baza de date a statului. Acest lucru durează aproximativ 10 minute.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Procesul, supranumit baby bot”, este implementat în 10 organizații spitalicești din New Mexico și în state de frontieră precum Texas și Arizona. O serie de centre de naștere, clinici ale Serviciului de Sănătate Indian și spitale ale Serviciului de Sănătate Indian utilizează, de asemenea, procesul baby bot”. Aceasta este doar una dintre cele câteva sarcini îndeplinite în prezent de cei aproximativ 30 de lucrători digitali” pe care statul îi folosește acum. Împreună, se așteaptă ca roboții și automatizarea să economisească mai mult de 100.000 de ore de muncă umană în fiecare an, a declarat Departamentul de Servicii Umane din New Mexico pentru Insider.

Inteligența artificială rezolvă sarcini administrative care durau ore întregi

Până acum, statul spune că aceste economii de timp nu au dus la reduceri de locuri de muncă: Doar că angajații nu mai sunt acum blocați de atâtea sarcini administrative și își pot îndrepta atenția spre lucruri mai importante. Inteligența artificială ar putea ajunge să creeze noi locuri de muncădeoarece statul caută să angajeze dezvoltatori și alți lucrători cu experiență în domeniul tehnologiei pentru a ajuta la programarea și conducerea proiectelor de inteligență artificială.

Departamentul de Servicii Umane din New Mexico și-a extins, de asemenea, utilizarea automatizării în alte domenii. În acest an, a adăugat un nou proces de indexare a corespondenței returnate – și va căuta să încorporeze o tehnologie care să funcționeze precum ChatGPT de la OpenAI, a declarat Shanita Harrison, directorul de inovare pentru clienți al departamentului.

Cred că ChatGPT este grozav și îți deschide mintea la ce posibilități există”, a spus Harrison. Ne putem strădui să ajungem la ceva care să fie la fel de automatizat ca ChatGPT. Trebuie doar să găsim utilizarea potrivită pentru aceasta în domeniul serviciilor umane.”

New Mexico, desigur, nu este singurul. ChatGPT și alte instrumente de inteligență artificială generativă captează atenția publicului și atrag atenția asupra modurilor în care companiile și agențiile guvernamentale au folosit deja instrumente de inteligență artificială pentru a simplifica comunicarea și a accelera sarcinile.

În New Mexico, lucrătorii digitali” sunt programați să execute o serie de sarcini și li se alocă timpii în care trebuie să le îndeplinească. Lucrătorii contractuali – oamenii – programează roboții. Statul caută acum să angajeze dezvoltatori de aplicații cu normă întreagă care să se alăture agenției pentru a îndeplini aceste roluri, a declarat Harrison.

Citește și