• Meteorologii au avertizat că ciclonul Mocha ar putea fi cea mai puternică furtună văzută în Bangladesh în aproape două decenii.
  • Aproximativ 500.000 de persoane au fost evacuate în zone mai sigure.
  • Ploi abundente și vânturi puternice au lovit regiunea în timp ce sistemul de furtună se deplasa spre coastă.

Un ciclon puternic lovește coastele Bangladeshului și Myanmarului după ce s-a intensificat până la echivalentul unei furtuni de categoria cinci. Ciclonul Mocha aduce ploi abundente și vânturi de până la 195 km/h, ceea ce ar putea duce la inundații periculoase pe uscat în jurul Golfului Bengal, scrie BBC.

Valuri de furtună de până la patru metri ar putea inunda satele din zonele joase. Au existat temeri de pagube în cea mai mare tabără de refugiați din lume, Cox’s Bazar, unde locuiesc aproape un milion de persoane. Meteorologii au avertizat că ciclonul Mocha ar putea fi cea mai puternică furtună văzută în Bangladesh în aproape două decenii. Aproximativ 500.000 de persoane au fost evacuate în zone mai sigure.

Ciclonul Mocha aduce ploi abundente și vânturi puternice

Ploi abundente și vânturi puternice au lovit regiunea în timp ce sistemul de furtună se deplasa spre coastă, fiind raportate perturbări tot mai mari în apropierea orașului Sittwe, în Myanmar, începând cu ora 13:00. Electricitatea și conexiunile wi-fi au fost întrerupte în mare parte din zona Sittwe, unde videoclipurile au arătat cum mareea crește dramatic și transportă moloz pe străzile inundate.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Un turn de telecomunicații a fost doborât de vânturile puternice în timp ce ciclonul se apropia. Videoclipuri partajate pe rețelele de socializare au arătat, de asemenea, acoperișuri smulse de pe case și panouri publicitare care zboară de pe clădiri în Yangon, pe fondul unei ploi torențiale.

Imagini din orașul Mrauk U arătau palmieri îndoiți de vânt, foi de metal pentru acoperișuri măturate în stradă și câțiva oameni care încă se grăbeau să se adăpostească în adăposturile împotriva furtunii. Presa locală a relatat că un băiat de 14 ani a fost ucis de un copac căzut în statul Rakhine din Myanmar, în timp ce au fost raportate clădiri avariate și prăbușite în diferite părți ale Myanmarului.

Și în Bangladesh au început să bată vânturi puternice de vijelie, însoțite de ploi abundente. În Cox’s Bazar, străzile s-au golit pe măsură ce furtuna a început să se întețească, cu copacii legănându-se în vânt și cerul devenind tot mai întunecat.

Citește și