• Duminică, 6 decembrie, se vor desfășura alegerile parlamentare
  • Cei care nu știu unde își pot exprima opțiunea de vot pot accesa site-ul Registrului Electoral

Pentru cei care nu sunt siguri unde ar trebui să voteze pentru alegerile parlamentare, pot intra pe portalul Registrului Electoral, unde orice cetățean român cu vârsta de peste 18 ani poate afla în câțiva pași unde își poate exprima opțiunea duminică.

Registrul electoral este o bază de date la nivel național care păstrează permanent datele tuturor cetățenilor români cu drept de vot.

Sunt necesare codul numeric personal (CNP) și numele de familie în primele două câmpuri. Al treilea câmp trebuie completat de utilizator cu un cod aleatoriu care va fi generat de site.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
INTERNET STABIL, CASĂ STABILĂ
EU VARA NU DORM..
ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
PROBLEME LA PROCESUL LUI TRUMP

Odată completate cele 3 câmpuri, vei afla numărul secției, adresa secției și îți va fi prezentată o hartă a zonei.

Alegătorii care au viză de flotant, dar nu s-au înscris în Registrul Electoral printr-o cerere către Primărie, trebuie să voteze la secția unde este arondată adresă de reședință. Aceste informații sunt disponibile pe Vot România.

În diaspora, harta secțiilor de votare pentru alegerile parlamentare poate fi consultată pe EFOR.

Duminică se vor desfășura alegerile pentru desemnarea viitorilor deputați și senatori. Scrutinul va fi marcat de măsurile sanitare de siguranță, care îi vor obliga pe alegători să poarte mască, să păstreze distanța și să folosească dezinfectantul pus la dispoziție.

Pentru alegerile parlamentare 2020 din 6 decembrie au fost organizate 18.802 secții de votare. În diaspora se poate vota în 748 de secții.