• AUR a luat aproape 27% din voturile din diaspora.
  • Noul partid este o speranță pentru cei de peste granițe, uitați de partidele clasice.
  • Eugen Terteleac, președintele Asociației Românilor din Italia: Era de așteptat, întrucât lipsea de pe scena politică un partid care să aibă o abordare naționalistă

AUR a produs cea mai mare surpriză peste hotare. În Spania, a ieșit pe locul al doilea, dar în Italia a obținut cele mai multe voturi. O să dezamăgească sau o să facă ceva concret pentru românii din străinătate? Rămâne de văzut. Eugen Terteleac, președintele Asociației Românilor din Italia, a vorbit pentru Aleph News despre rezultatele alegerilor parlamentare.

Eugen Terteleac, președintele Asociației Românilor din Italia „Nu este o surpriză pentru mine. Era de așteptat, întrucât lipsea de pe scena politică un partid care să aibă o abordare naționalistă. Văzând că PNL-ul, prin președintele Iohannis, răspunde mai de grabă, intereselor străine.”

„USR-ul cu o abordare destul de marxistă nu convinge deloc electoratul român. PSD-ul care în momentul de față are un președinte care nu răspunde nevoilor electoratului, întrucât a votat de trei ori Guvernul Orban. Se simțea nevoia unei formațiuni politicie care să aibă o abordare naționalistă și să încerce să aducă în dezbatere publică adevăratele probleme pe care le au românii.”

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Eugen Terteleac a vorbit și despre nevoile românilor plecați în străinătate.

Eugen Terteleac, președintele Asociației Românilor din Italia „Problemele diasporei sunt unele de importanță națională, în anumite cazuri. Când ne gândim la un program pentru a reda încrederea mediului de afacari românesc din străinătate în economia românească ne gândim la un proiect de țară.”

„Foarte mulți conaționali vor să se întoarcă acasă, au încercat, dar birocrația, corupția și multe alte fenomene i-au împiedicat. Sperăm că se vor aduce în dezbatere aceste programe de interes național și vom reda românilor din străinătate încrederea în economia României, în instituțiile statului.”

„Diaspora a fost în această perioadă oaia neagră. A fost vina noastră că a fost ales președintele Băsescu, că a fost ales președintele Iohannis. Vina noastră a fost că a existat o tentativă de lovitură de stat la 10 august.”