George Simion, liderul AUR: „Ne bucurăm că Ludovic Orban a înțeles să-și asume rezultatele pentru guvernarea dezastruoasă”

Alegeri parlamentare 2020. Totul despre AUR, partidul extremist cu șanse să ajungă în parlament Sursă foto: Mediafax / Eduard Vînătoru
  • Ludovic Orban a demisionat, luni, din funcția de premier al României.
  • George Simion, liderul partidului AUR, salută decizia luată de Ludovic Orban.
  • Ludovic Orban nu va mai fi propunerea de premier pentru noul guvern.

Decizia lui Ludovic Orban de a demisiona de la conducerea Guvernului României a venit după o discuție avută cu președintele Klaus Iohannis, în care președintele i-a cerut să își asume eșecul de la alegerile parlamentare.

După alegerile parlamentare, mai multe pormațiuni politice i-au solicitat lui Orban să renunțe la funcța de prim-ministru, iar printre contestatarii săi s-au numărat și reprezentanții partidului AUR.

„Ne bucurăm că Ludovic Orban a înțeles să-și asume rezultatele pentru guvernarea dezastruoasă și așa cum i-am cerut și noi ieri și-a dat demisia. Sperăm ca această demisie să răzbune modul dezastruos în care a fost organizat procesul de vot în circumscripția românilor în afara granițelor. A fost o bătaie de joc, datele noastre arată că 100.000 de români nu au putut vota”, a transmis George Simion, liderul AUR.