• În România, 35% din companii nu reușesc să găsească suficienți angajați.
  • Musk spune că A.I.-ul va desființa multe locuri de muncă.
  • „Dacă vrei să faci un CV, acesta ar trebui să fie autentic”, a explicat Lavinia Țurcanu, expert HR, la Aleph News.

Ai job cu A.I.. 46% dintre angajați folosesc ChatGPT pentru a-și scrie CV-ul. Poate fi asta soluția? În România, 35% din companii nu reușesc să găsească suficienți angajați. Reversul medaliei? Musk spune că A.I.-ul va desființa multe locuri de muncă. Motivația principală a candidaților care folosesc ChatGPT pentru a-și redacta materialele este aceea de a economisi timp.

„Noi folosim inteligența artificială în recrutare, dar recunosc că nu foarte mult în momentul de față. O folosim și ne economisește timp pentru că putem să folosim un robot de recrutare care ar putea să facă anumite selecții, iar aria de căutare pe platforme ar fi mult mai rapidă. Căutăm după cuvinte cheie, după anumite cuvinte care indică jobul respectiv și chiar ne ajută softul”, a explicat Lavinia Țurcanu, expert HR, la Aleph News.

De la lansarea sa în noiembrie, tot mai multe persoane aflate în căutarea unui loc de muncă au apelat la chatbotul viral cu inteligență artificială pentru a le ajuta să scrie scrisori de intenție, să ajusteze CV-urile și să redacteze răspunsuri la întrebările anticipate la interviuri.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

„Nu putem spune că ne ajută 100% pentru că, dacă vrei să faci un CV, acesta ar trebui să fie autentic și pot folosi anumite cuvinte cheie, te poate îndruma, poți avea o bază a CV-ului, dar dacă vrei să fii autentic trebuie să scrii tu eventuale informații pe care un robot nu ți le-ar putea da”, a explicat Lavinia Țurcanu, expert HR, la Aleph News.

Citește și: