• 64% dintre angajați ar avea încredere într-un robot șef în funcția de manager, arată Oracle.
  • A.I.-ul elimină 1.000 de locuri de muncă pe zi, conform portalului Layoff.
  • Aproape jumătate din piața globală este expusă la A.I., conform Bloomberg.

Ce se va întâmpla cu angajații când șefii vor fi reprezentați doar de aplicații și de algoritmi? Pare o întrebare dintr-un scenariu utopic, dar viitorul este mult mai aproape decât credem.

Studiul a 8.370 de angajați, manageri și lideri de resurse umane din 10 țări a constatat că A.I. a schimbat relația dintre oameni și tehnologie la locul de muncă și remodelează rolul pe care echipele de resurse umane și managerii trebuie să îl joace în atragerea, reținerea și dezvoltarea talentelor.

A.I. devine din ce în ce mai proeminentă, 50% dintre lucrători care folosesc în prezent o anumită formă de A.I. la locul de muncă, comparativ cu doar 32% anul trecut. Lucrătorii din China (77%) și India (78%) au adoptat A.I. de peste 2 ori mai mult decât cei din Franța (32%) și Japonia (29%).

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
WHATSAPP INTRODUCE NOI FUNCȚII
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA

„Nu suntem, nu știu dacă să zic din fericire sau nefericire, aproape de acest scenariu. Se pot face teste, experimente, dar nu este o variantă luată în calcul sub nicio formă. Ce este, în schimb, luat în calcul, e mai puțin SF și implică utilizarea tehnologiei și a aplicațiilor inteligente pentru anumite părți din coordonarea unei echipe sau măsurarea unor rezultate unei echipe”, a explicat Oana Botolan, expert în HR, la Aleph News.

Citește și