• Ligia Deca a solicitat experților care lucrează la planurile cadru pentru liceu să le asigure o ventilație adecvată.
  • Ea a subliniat că nu este posibil să existe un plan cadru care să implice o creștere a numărului de ore pentru elevi.
  • Ligia Deca a explicat că a enunțat principii clare pe care le-a comunicat grupurilor de lucru responsabile cu elaborarea acestor planuri.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat luni că a solicitat experților care lucrează la planurile cadru pentru liceu să le asigure o ventilație adecvată, având în vedere că elevii petrec deja multe ore la școală. Ea a subliniat că nu este posibil să existe un plan cadru care să implice o creștere a numărului de ore pentru elevi.

Întrebată despre stadiul planurilor cadru pentru liceu în cadrul unei conferințe de presă, Ligia Deca a explicat că a enunțat principii clare pe care le-a comunicat grupurilor de lucru responsabile cu elaborarea acestor planuri. Printre aceste principii se numără și necesitatea unei aerisiri a planurilor cadru și a programelor școlare, dat fiind faptul că se observă de mult timp o încărcare excesivă a elevilor și o prelungire a timpului petrecut la școală.

Ministrul a subliniat că, indiferent de variantele propuse de experți, este esențial ca un plan cadru să nu implice o creștere a numărului de ore pentru elevi. De asemenea, a menționat că pentru elevii din ultimii doi ani de liceu ar putea fi implementată o mai mare individualizare a planurilor cadru, pentru a le oferi posibilitatea de a alege opțiuni care să se potrivească mai bine intereselor și planurilor lor de carieră.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Atunci când am mai fost întrebată recent despre planurile cadru, am enunţat nişte principii pe care le-am avut în vedere şi pe care le-am şi prezentat grupurilor de lucru atunci când ne-am întâlnit iniţial, după ce au fost formate, cu coordonatorii acestor grupuri de lucru. Şi am rugat, pe de o parte, să existe o aerisire a planurilor cadru şi a programelor şcolare, pentru că este reclamată de multă vreme încărcarea pe care o avem şi faptul că deja elevii petrec foarte multe ore la şcoală. Am spus că indiferent de variantele care vor rezulta din munca experţilor, nu putem să avem un plan cadru care înseamnă o încărcare suplimentară orară pentru elevi”, a afirmat Ligia Deca.

Citește și