• România Educată este un proiect național inițiat de Klaus Iohannis în perioada 2016-2018.
  • Tezele au fost eliminate în 2022 și tot atunci a fost schimbată structura anului școlar.
  • Cea mai importantă schimbare a fost transformarea semestrelor în module.

România Educată prevede reintroducerea tezelor în 2030. Acesta este primul scenariu din 2023 în ceea ce privește sistemul de educație. Va fi acest lucru posibil? După scenariile actuale nu. Tezele au fost eliminate în anul școlar 2022-2023, iar recent ministrul educației, Ligia Deca, a declarat că nu ia în calcul reintroducerea lor.

„Nu am avut o discuție pe reintroducerea tezelor”, a declarat ministrul Educației.

Întrebată dacă ia în calcul revenirea la semestre, ministrul Educației Ligia Deca a răspuns: „Nu a fost observată o legătură între structura anului școlar și rezultate. A fost realizată o evaluare a percepției profesorilor, elevilor și părinților cu privire la structura anului școlar, studiu care a arătat că există o percepție pozitivă asupra alternării ciclurilor de școală cu vacanțe. Structura anului școlar pentru anul viitor rămane pe module”.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Anul școlar 2022-2023 a fost cel în care Ministerul Educației a renunțat la organizarea pe cele două semestre,introducând 5 „module de învățare” cu 5 vacanțe. Tot în anul școlar 2022-2023, ministrul Cîmpeanu a introdus „Săptămâna verde” în timpul anului școlar, perioadă de 5 zile în care profesorii nu mai pot preda „clasic” elemente din curriculum, fără a prelungi numărul de zile de școală.

Citește și