• O zi fără să zâmbești e o zi pierdută. Fericirea e starea de satisfacție și bucurie interioară.
  • Adina Moraru Dan: Fericirea e conectarea zilnică la viață. La ceea ce îți aduce plăcere.
  • Această sărbătoare este inițiată de ONU în 2012 și celebrată pentru prima dată în 2013.


Astăzi sărbătorești Ziua Internațională a Fericirii, cea care aduce în prim-plan bucuria și starea de bine. Ziua care îți amintește faptul că o zi fără să zâmbești e o zi pierdută. Sărbătoarea a fost inițiată de ONU în 2012 și celebrată pentru prima dată în 2013, cu scopul de a promova mișcarea fericirii globale. Adina Moraru Dan, psiholog, spune că poți atinge zilnic fericirea prin conectarea la viață, la ceea ce îți aduce plăcere.

Cercetătorii de la Universitatea din Bristol au descoperit că fericirea nu este doar o destinaţie, ci o abilitate ce poate fi învăţată, scrie Indian Express.

Potrivit studiului lor, creşterile temporare în fericire se estompează rapid fără obiceiuri pe termen lung precum recunoştinţa, exerciţiile fizice, meditaţia sau ţinerea unui jurnal.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Autorul principal Bruce Hood a comparat acest fenomen cu fitness-ul fizic, subliniind necesitatea unor eforturi continue pentru sănătatea mentală.

Dr. Parth Nagda, psihiatru consultant a evidenţiat influenţa gândurilor asupra stării emoţionale şi potenţialul tehnicilor de psihologie pozitivă de a îmbunătăţi fericirea. De asemenea, a subliniat importanţa practicii constante, comparând-o cu învăţarea unui instrument. Cu toate acestea, a avertizat că fericirea nu este o trăsătură constantă, recunoscând provocările vieţii.

Citește și