• Aryna Sabalenka, clasată ca a doua favorită la Miami Open, va continua să participe în turneu după moartea iubitului ei, fostul jucător de hochei Konstantin Koltsov, care a decedat la vârsta de 42 de ani în Miami.
  • Autoritățile au declarat că decesul lui Koltsov a fost o „aparentă sinucidere”, fără să suspecteze vreo crimă.
  • Sabalenka, care a trecut și prin pierderea tatălui său în 2019, a descris că acesta a fost o sursă majoră de motivație pentru ea în cariera sa sportivă.

Aryna Sabalenka intenționează să joace la Miami Open după moartea iubitului ei, fostul jucător de hochei pe gheață Konstantin Koltsov, scrie BBC.

Koltsov, care a reprezentat Belarusul la Jocurile Olimpice de iarnă din 2002 și 2010, a murit la vârsta de 42 de ani.

El a petrecut, de asemenea, trei ani în NHL, la Pittsburgh Penguins.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Compatrioata Sabalenka, în vârstă de 25 de ani, este cap de serie numărul doi la Miami și urmează să intre în turneu în faza turului doi la sfârșitul acestei săptămâni.

Ea are un bye în primul tur și va juca împotriva spaniolei Paula Badosa joi sau vineri.

Koltsov se afla în Miami când a murit, în ceea ce Departamentul de Poliție Miami-Dade a declarat că a fost o „aparentă sinucidere”.

„Nu se suspectează nicio crimă”, a adăugat aceasta într-un comunicat.

Tatăl Arynei, Serghei, de asemenea un fost jucător de hochei pe gheață, a murit în 2019 la vârsta de 43 de ani.

Sabalenka, numărul doi mondial, l-a descris pe Sergey ca fiind „cea mai mare motivație” a sa, atunci când și-a păstrat titlul la Australian Open în ianuarie, îndeplinind un vis pe care îl împărtășea cu el de a câștiga două titluri de Grand Slam până la vârsta de 25 de ani.

Koltsov s-a retras din activitatea de jucător în 2016 și a fost antrenor asistent la echipa Salavat Yulaev Ufa din Liga Kontinentală de hochei din Rusia.

O declarație de pe site-ul clubului care a anunțat decesul său l-a descris pe Koltsov ca fiind o „persoană puternică și veselă”, care a fost „iubit și respectat de jucători, colegi și fani”.

Pittsburgh Penguins a adus, de asemenea, un omagiu, spunând: „Echipa Penguins transmite cele mai profunde condoleanțe familiei și prietenilor fostului atacant al echipei Penguins, Konstantin Koltsov”.

Citește și