• Emma Răducanu, tenismena britanică, a fost învinsă în două seturi de Aryna Sabalenka, locul doi mondial, în turul al treilea la Indian Wells.
  • Răducanu, în vârstă de 21 de ani și clasată pe locul 250 în lume, a fost un wildcard la turneu, revenind pe teren după o pauză datorată unei accidentări în 2023.
  • Deși învinsă, britanica a demonstrat reziliență și progres în jocul ei, reușind să pună presiune pe Sabalenka, o jucătoare cu un palmares impresionant, și să lupte până la final, chiar dacă a ratat câteva șanse de break.

Tenismena de origine britanică, Emma Răducanu a fost învinsă în două seturi de belarusa Aryna Sabalenka, numărul doi mondial, în turul al treilea la Indian Wells, scrie BBC.

Răducanu, care anul trecut a ajuns în turul al patrulea în California, a pierdut cu 6-3 7-5 în fața Sabalenkăi, de două ori câștigătoare a unui turneu major, în timp ce își continuă revenirea.

Jucătoarea în vârstă de 21 de ani, aflată pe locul 250 în lume, a fost un wildcard la acest turneu, după un 2023 întrerupt din cauza unei accidentări.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

„A fost un succes bun, aș spune eu”, a declarat Răducanu despre săptămâna sa.

„Cred că m-am descurcat mult mai bine pe terenul de joc. Am fost mult mai pozitivă și mai dornică să joc, iar asta s-a văzut, cred, în tenisul pe care l-am jucat”.

Victoria din turul doi a lui Răducanu în fața Dayanei Yastremska, care s-a retras pe motiv de boală, a marcat prima victorie consecutivă a jucătoarei engleze de la trei victorii la Indian Wells, în urmă cu 12 luni.

Campioana șocantă de la US Open 2021 a revenit în circuit în ianuarie, după o absență de opt luni, timp în care a suferit operații la ambele încheieturi și a fost operată la gleznă.

Ea a declarat că nu este „prea îngrijorată” de rezultatele recente – după ce a câștigat doar trei meciuri în cele patru turnee pe care le-a disputat înainte de Indian Wells – deoarece prioritatea din acest an este să își dezvolte jocul.

Testându-se împotriva Sabalenkăi, care și-a apărat cu succes titlul de la Australian Open în ianuarie, Răducanu va fi mulțumită de progresele pe care le-a arătat.

O singură rupere de serviciu în game-ul al șaselea a fost suficientă pentru ca Sabalenka să câștige primul set, dar numai după ce Răducanu a respins două mingi de set pe serviciu, înainte de a-și pune adversara sub presiune cu trei mingi de break în timp ce servea pentru set.

Sabalenka a făcut un pas mai aproape de victorie, reușind primul break la cinci game-uri în setul doi.

Cu toate acestea, Răducanu a produs o reacție imediată pentru a rămâne în cursă și a continuat să o pună în dificultate pe a doua favorită, creându-și o minge de break după ce și-a păstrat serviciul pentru a conduce cu 4-3.

Sabelenka a dat ceea ce s-a dovedit a fi lovitura decisivă când a făcut break pentru a conduce cu 6-5, servind în cele din urmă pentru a încheia meciul cu a patra minge de meci, după ce Răducanu a ratat din nou trei mingi de break, în timp ce a luptat din greu până la final.

Citește și