• Declaraţia lui Ciolacu a fost făcută în ziua când se comemorează 2 ani de război de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.
  • Guvernul României a transmis, sâmbătă, un mesaj de susţinere a Ucrainei.
  • Pentru a marca simbolic semnificaţia acestui moment şi solidaritatea cu Ucraina, Palatul Victoria va fi iluminat, sâmbătă seara, în culorile drapelului ucrainean.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, când se împlinesc doi ani de la invazia Federaţiei Ruse în Ucraina că România va acţiona în deplină unitate şi solidaritate cu ţara vecină „până la obţinerea victoriei şi a păcii juste”.

„Acţionăm în deplină unitate şi solidaritate cu Ucraina, până la obţinerea victoriei şi a păcii juste. Împreună cu echipa mea de la Guvernul României, vom continua să lucrăm aplicat pentru o relaţie bilaterală solidă cu Ucraina”, spune premierul Marcel Ciolacu, sâmbătă, într-o postare pe X.

Declaraţia lui Ciolacu a fost făcută în ziua când se comemorează 2 ani de război de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
UNDE SUNT INVESTIȚIILE LUI CIOLACU?

Mesajul de susţinere transmis de Guvernul României pentru Ucraina

Guvernul României a transmis, sâmbătă, un mesaj de susţinere a Ucrainei, la doi ani de la debutul războiului de agresiune al Federaţiei Ruse.

„Marcăm astăzi doi ani de la debutul războiului de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, un act neprovocat, ilegitim şi ilegal, în contradicţie cu toate principiile Cartei ONU şi normele de drept internaţional care stau la baza ordinii pe care este construită de decenii lumea în care trăim. Guvernul României apreciază determinarea şi rezilienţa demonstrată de Ucraina şi poporul ucrainean şi consideră că întreaga comunitate internaţională are datoria morală şi politică faţă de Ucraina ca toţi cei responsabili de crime de război să fie traşi la răspundere”, transmite Guvernul României, sâmbătă, într-un comunicat de presă.

Pentru a marca simbolic semnificaţia acestui moment şi solidaritatea cu Ucraina, Palatul Victoria va fi iluminat, sâmbătă seara, în culorile drapelului ucrainean.

România a fost alături de Ucraina încă din primele momente ale acestei tragedii şi a făcut eforturi constante şi substanţiale pentru a veni în sprijinul statului ucrainean, precum şi a populaţiei grav afectate.

„Ţara noastră a menţinut o abordare constructivă, transparentă şi bazată pe încredere în relaţia cu Ucraina. Dovedim că suntem un partener credibil şi predictibil atât în plan bilateral, cât şi la nivel european şi multilateral, contribuind astfel la securitatea şi stabilitatea regiunii extinse a Mării Negre. România rămâne ferm angajată să sprijine independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, iar Guvernul României va lucra mai departe aplicat pentru a intensifica sprijinul concret şi multidimensional pentru Ucraina”, mai arată Guvernul.

Citește și