• OnlyFans are probleme legate de moderarea conținutului.
  • Platforma interzice clipurile cu conținut sexual explicit.
  • Creatorul mediu OnlyFans câștigă, în medie, 180 de dolari pe lună.

OnlyFans, celebrul site cu conținut foto și video pentru adulți, generat de useri, a anunțat că va interzice clipurile cu conținut sexual explicit începând din 1 octombrie.

Decizia vine în urma presiunii puse de bănci și a altor parteneri de business, dar și după ce o anchetă realizată e BBC a arătat că site-ul este prea indulgent cu unele conturi care au încălcate de mai multe ori regulile și nu le-au fost fost aplicate sancțiuni.

De ce oamenii sunt atât de atrași de partea aceasta de online

„De câțiva ani, viața noastră s-a mutat online și atunci acolo au loc și întâlnirile și prieteniile și toată viața noastră este practic online. Este mult mai la îndemână să stea persoana acasă și să vizioneze aceste filme”, a explicat psihologul Mihaela Gabriela Colesniuc.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Nici vedetele nu sunt străine de acest site, iar unele câștigă sume impresionante de pe urma fanilor care se abonează la conținutul lor. Modelul american Blac Chyna conduce în topul listei. Are peste 16 milioane de followers și încasează lunar aproximativ 20 milioane de dolari.

Ea este urmată de Bella Thorne, cu 11 milioane de dolari pe lună, iar pe podium mai urcă și artista Cardi B care încasează undeva la 9,3 milioane de dolari.

Site-ul a fost lansat în anul 2016 și găzduiește două milioane de creatori de conținut. Acesta le oferă creatorilor libertate și nu sunt constrânși de anumite subiecte. Compania stă foarte bine și la capitolul finanțe. A generat în 2020 vânzări de 2 miliarde de dolari și are aproximativ 130 de milioane de useri.

Abonamentele variază între 4,99 de dolari și 49,99 dolari pe lună, iar creatorii de conținut păstrează aproximativ 80% din venituri. Popularitatea a explodat în perioada pandemiei.

„Pot fi persoane anxioase, persoane care nu au încredere în ele însele și atunci adăpostul acesta online este mai în siguranță pentru ei pentru că nu sunt judecați, nu sunt evaluați și ei se simt mai în confort”, a mai spus Mihaela Gabriela Colesniuc.

Vedetele se grăbesc să-i ia locul și vor să-și lanseze propriile platforme. La doar 24 de ore după ce OnlyFans a anunțat că va interzice conținutul explicit sexual, artistul Tyga, unul dintre cei mai populari creatori ai săi, și-a șters contul pentru a lansa propria platformă de conținut în calitate de concurent. Serviciul de conținut pe bază de abonament al rapperului, se numește myystar și va permite videoclipuri sexuale explicite.