• Adidas a pus capăt parteneriatului cu Kanye West, afirmând că „nu tolerează antisemitismul” , după ce rapperul a fost suspendat de pe Instagram şi Twitter din cauza unor postări ofensatoare.
  • Compania a declarat că va suporta o pierdere „pe termen scurt” de 250 de milioane de euro din veniturile sale pentru acest an, după ce a decis să oprească activitatea mărcii cu efect imediat.
  • Adidas este doar cea mai recentă companie care a pus capăt legăturilor cu Ye.

Adidas rupe oficial colaborarea cu Kanye West din cauza comentariilor antisemite ale rapper-ului. Compania va înceta să mai fabrice produse Yeezy şi să îl plătească pe rapper, spunând că recentele sale comentarii au fost ,,pline de ură şi periculoase” .

Adidas a pus capăt parteneriatului cu Kanye West, afirmând că „nu tolerează antisemitismul” , după ce rapperul a fost suspendat de pe Instagram şi Twitter din cauza unor postări ofensatoare, relatează The Guardian.

Brandul sportiv german a declarat că recentele comentarii şi acţiuni ale lui West, care şi-a schimbat oficial numele în Ye, au fost „inacceptabile, pline de ură şi periculoase, iar acestea încalcă valorile companiei de diversitate şi incluziune, respect reciproc şi corectitudine” .

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Compania a declarat că va suporta o pierdere „pe termen scurt” de 250 de milioane de euro din veniturile sale pentru acest an, după ce a decis să oprească activitatea mărcii cu efect imediat.

În 2020, parteneriatul a adus venituri de aproape 1,7 miliarde de dolari pentru Adidas, potrivit Bloomberg, şi urma să expire în 2026.

Pierderea veniturilor va fi o lovitură pentru Adidas, care a avertizat recent că marjele sale de profit şi vânzările au fost afectate, deoarece stocurile s-au acumulat în depozite din cauza reducerii cererii.

Și Balenciaga a pus capăt colaborării cu cântăreţul

Adidas a pus în discuţie contractul după ce rapperul a apărut purtând o bluză cu sloganul „White Lives Matter” („Vieţile Albilor Contează”) la o prezentare de modă la Paris. Sloganul deturnează numele mişcării „Black Lives Matter”, care militează împotriva rasismului generalizat împotriva afro-americanilor.

Decizia Adidas vine după ce Balenciaga, Gap şi JPMorgan Chase au tăiat legăturile cu West.

Rapperul a afirmat recent că Adidas nu putea renunţa la el, în ciuda faptului că afirmaţiile sale au provocat apeluri la boicot.

Twitter a blocat contul lui West pe 9 octombrie, după ce a eliminat unul dintre tweet-urile sale în care spunea că va merge la „death con 3 On JEWISH PEOPLE” , spunând că a încălcat politicile serviciului împotriva discursului instigator la ură.

Proprietarul Facebook Meta a restricţionat contul de Instagram al lui West pe 7 octombrie, după ce rapperul a făcut o postare antisemită, în care părea să sugereze că rapperul Diddy era controlat de evrei.

Preşedintele Consiliului Central al Evreilor din Germania spunea că producătorul de îmbrăcăminte sportivă are o responsabilitate specială de a tăia legăturile cu Kanye West, având în vedere istoricul său în perioada nazistă.