• Fructul uriaș, care cântărește 20,4 g și măsoară 39,31 mm în diametru, a fost cultivat de Costa Group în New South Wales, Australia.
  • Culeasă la 13 noiembrie 2023, aceasta a fost recunoscută de Guinness World Records.
  • Precedentul deținător al recordului a fost pentru o boabă de 16,2 g cultivată în Australia de Vest în 2020.

O afină de mărimea unei palme a intrat în cartea recordurilor după ce a fost încoronată oficial drept cea mai grea din lume, scrie Sky News.

Fructul uriaș, care cântărește 20,4 g și măsoară 39,31 mm în diametru, a fost cultivat de Costa Group în New South Wales, Australia. Culeasă la 13 noiembrie 2023, aceasta a fost recunoscută de Guinness World Records.

Afinele, care fac parte din soiul Eterna, au fost cultivate în cadrul programului de îmbunătățire a soiurilor (VIP) al Costa de către Brad Hocking, Jessica Scalzo și Marie-France Courtois.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Precedentul deținător al recordului a fost pentru o boabă de 16,2 g cultivată în Australia de Vest în 2020.

Hocking a declarat că soiul Eterna este cunoscut pentru mărimea mare a fructelor, textura crocantă și durata lungă de depozitare.

El a adăugat: Eterna, ca soi, are o aromă cu adevărat grozavă și fructe mari în mod constant. Când l-am cules pe acesta, mai erau probabil în jur de 20 de fructe de dimensiuni similare. Acesta este într-adevăr un fruct încântător.”

A fost cultivat pentru a satisface cererea tot mai mare de produse de dimensiuni mai mari, odată cu trecerea de la utilizarea fructelor la coacere și pe cerealele de mic dejun la gustări.

Programul VIP al companiei Costa, care are sediul la Corindi, la aproximativ 350 km sud de Brisbane, funcționează de peste 25 de ani și dezvoltă în medie în fiecare an unul sau două soiuri noi de afine cu valoare comercială globală.

Citește și