• La Roma, piețele publice dau stingerea la ora 21.
  • Multe restaurante își opresc activitatea.
  • Proprietarii au pus, simbolic, afișe cu cruci de mormânt pe ușile restaurantelor închise.
  • În Italia, numărul pacienților care au nevoie de terapie intensivă a depășit 1.000

Proprietarii știu că își vor pierde afacerile și, deși sunt conștienți de vremurile actuale – unii dintre ei chiar experimentând Covid-ul pe pielea lor – consideră că măsurile sunt prea aspre.

Majd Hammad, proprietar restaurant: „Înțeleg toate problemele legate de COVID, înțeleg, poate, mai bine decât alții, pentru că am fost în spital multe zile – 27 de zile – din cauza COVID. Deci, e evident, sunt un businessman, dar am fost, de asemenea, victimă a acestui virus mortal, dar cred că ar fi putut să rezolve asta într-un mod diferit față de exagerarea aceasta”

Giancarla Tarantino, locuitor: „Trebuie să existe control asupra zonei, dar să închizi o întreagă piață publică în acest mod…acesta e un loc atât de plin de viață, de atâția ani, poate ar trebui aduse mai multe patrule de poliție, dar oamenii aceștia de afacere vor pierde, cu siguranță”

Recomandări

NU TE SUPĂRA, PRIETENE!
CINE ÎL SUSȚINE PE TRUMP
VALENCIA E SUB APĂ
HOLLYWOOD VOTEAZĂ HARRIS
EDITORIALUL LUI CRISTOIU
CE SE ALEGE DE AMERICA?

Paolo Polli are cinci restaurante și baruri. Trebuie să renunțe acum la patru dintre ele. Pandemia i-a afectat prea mult business-urile și costurile ca să le țină pe linia de plutire sunt prea mari.

Paolo Polli, proprietar restaurante în Milano: „Acum facem mult mai puțin, dacă am deschide, am devein faliți. E mai bine să rămânem închiși decât să deschidem. Am început eu să lucrez, din nou, ca bucătar, și încercăm să o facem să meargă ca o afacere de familie”

Peste 37.000 de oameni au murit în Italia, din cauza virusului. Numărul pacienților cu COVID-19, care au nevoie de terapie intensivă, a trecut acum de 1.000.