• La începutul acestei luni, compania a început procesul de eliminare a 18.000 de locuri de muncă.
  • Amazon a înăsprit regulile în întreaga companie.
  • În 2022, a implementat o blocare a angajărilor.

AmazonSmile este cea mai recentă victimă în eforturile companiei de reducere a costurilor. Miercuri, Amazon a anunțat că va înceta programul care donează un procent din achiziții organizației de caritate alese de clienții Amazon.

„După aproape un deceniu, programul nu a crescut pentru a crea impactul pe care l-am sperat inițial. Cu atât de multe organizații eligibile – peste 1 milion la nivel global – capacitatea noastră de a avea un impact a fost adesea răspândită prea mic”, se spune în anunț. În vremuri economice dificile, programele scumpe precum AmazonSmile sunt adesea primele care se confruntă cu blocajul.

Însă, sub conducerea noului CEO Andy Jassy, Amazon a înăsprit regulile în întreaga companie. La începutul acestei luni, compania a început procesul de eliminare a 18.000 de locuri de muncă – cea mai mare rundă de concedieri din istoria companiei. În 2022, a implementat o blocare a angajărilor, a oprit construcția de noi depozite și a anulat programe experimentale precum serviciul său de telesănătate.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Pentru a ajuta organizațiile caritabile care au participat la AmazonSmile, Amazon le va oferi o donație egală cu orice au câștigat pe parcursul unei perioade de trei luni în 2022. Organizațiile caritabile vor putea primi donații prin AmazonSmile până pe 20 februarie, când programul se va închide oficial.

În ciuda închiderii AmazonSmile, Amazon spune că „va continua să urmărească și să investească în alte domenii în care poate face schimbări semnificative”.