• Olandezii au construit o parcare subacvatică uriaşă, în care maşinile sunt interzise.
  • E destinată exclusiv bicicletelor, se află în Amsterdam, lângă Gara Centrală şi e o premieră mondială.
  • Parcarea subacvatică a costat 60 de milioane de euro.

Olandezii au construit o parcare subacvatică uriaşă, în care maşinile sunt interzise. E destinată exclusiv bicicletelor, se află în Amsterdam, lângă Gara Centrală şi e o premieră mondială, potrivit The Everge.

Parcarea subacvatică a costat 60 de milioane de euro şi e o minune a ingineriei. Au loc acolo 7.000 de biciclete, deocamdată, dar luna viitoare se va deschide și al doilea garaj cu încă 4.000 de locuri.

Este încă o dovadă că Olanda transformă încet, dar metodic, mașinile personale în relicve. Numărul bicicletelor îl depăşeşte de departe pe cel al locuitorilor din marile oraşe. O asemenea parcare lângă o gară centrală e o investiţie bine gândită.

Parcarea în garajul scufundat este gratuită pentru primele 24 de ore, apoi costă 1,35 euro pentru fiecare zi suplimentară.

E foarte convenabil pentru navetişti. Şi îi încurajează pe localnici să îşi lase maşinile acasă.

Desigur, nu orice oraș poate fi ca Amsterdam. Dar chiar și cele care au devenit de curând prietenoase” cu bicicletele, cum e Parisul de exemplu, dovedesc faptul că dacă se construiesc benzile speciale, vor veni şi bicicliştii.