• Impozitarea banilor primiți în plic este în proiectul guvernului de a aduce bani la buget.
  • Proiectul vizează controlul sumelor nefiscalizate și are în vedere și banii dați artiștilor cash.
  • Măsura fiscală impune 50% impozit pe sumele care nu se justifică din veniturile declarate.

După întrebarea clasică „Tu cât dai la nuntă?” e posibil să apară întrebarea „Net sau Brut?”. ANAF are în vedere un proiect de lege prin care cei proaspăt căsătoriți să declare veniturile obținute din darul de nuntă.

„Sincer să fiu, mi se pare amuzant că avem această discuție pentru că mi se pare că sunt atât de multe probleme în această țară dintr-o groază de puncte de vedere și să vină cumva, capăt de listă, impozitarea darului mirilor, nu se poate decât să fie amuzant spre hilar. Eu nu am o mare problemă cu acest lucru. În primul rând, dacă ar fi un impozit de bun simț, până la urmă este un cadou, un dar de nuntă pentru mirii care pleacă la început la un drum în viață și mulți dintre cei care fac acest pas au nevoie de acest dar. Știm că oricum îl plătești înapoi în rate celor care te-au onorat la eveniment”, a spus Marius Morra, CEO al Tokero Crypto Exchange, la Aleph News.

Anul trecut, Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat că peste 500.000 de români au fraudat statul cu 20 de miliarde de euro, asta după ce au declarat venituri mai mici decât cele reale.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL

„Eu iau în calcul să fac nuntă fără dar. Marea problemă a tot ceea ce înseamnă taxe și impozitări în această țară este că nu știm atât de bine unde se duc toți acești bani pentru că înțeleg că este o problemă cu colectarea de taxe și impozite. În același timp, se colectează îndeajuns de multe taxe și impozite, doar că niciodată nu știm cu exactitate unde se duc acești bani pentru că peste tot, când se întâmplă ceva sunt probleme”, a explicat Marius Morra, CEO al Tokero Crypto Exchange, la Aleph News.

Citește și