- Tesla încă nu are „spațiu sau resurse pentru a-și aduce toți angajații înapoi la birou”.
- Un loc de muncă cu resurse insuficiente nu este tocmai șocant, mai ales în timpul penuriei continue a lanțului de aprovizionare.
- Tesla nu avea literalmente suficiente birouri pentru ca acei angajați care se întorceau să lucreze la ele.
În timp ce companiile din întreaga țară trec prematur la o revenire la normalitate, Tesla se străduiește să își readucă angajații la locul de muncă fizic. Miercuri, CNBC a relatat că, la o fabrică Tesla, aproximativ o optime din muncitori erau absenți într-o anumită zi, comparativ cu o zecime la nivelul întregii companii.
Pentru a înrăutăți situația, a raportat, Tesla încă nu are „spațiu sau resurse pentru a-și aduce toți angajații înapoi la birou”, confirmând aparent rapoartele anterioare potrivit cărora Tesla nu avea literalmente suficiente birouri pentru ca acei angajați care se întorceau să lucreze la ele. Asta în ciuda faptului că CEO-ul Elon Musk, în iulie, a făcut un mare scandal cu privire la prezența la locul de muncă, atacându-i pe angajații care doreau să lucreze acasă – chiar și parțial.
„Dacă nu vă prezentați, vom presupune că ați demisionat”, a scris Musk într-un e-mail. „Oricine dorește să lucreze de la distanță trebuie să fie la birou pentru un minim (și mă refer la minimum) de 40 de ore pe săptămână sau să plece de la Tesla”. Inițial, sperând ca angajații să revină la trei zile pe săptămână la birou, Tesla a trebuit să reducă acest număr la două zile deoarece a devenit rapid evident că birourile sale nu aveau suficiente locuri de parcare sau chiar scaune pentru a găzdui lucrătorii care se întorceau.
Un loc de muncă cu resurse insuficiente nu este tocmai șocant, mai ales în timpul penuriei continue a lanțului de aprovizionare. Este destul de jenant pentru Musk să le ceară angajaților să lucreze la birou, pentru ca apoi managerii săi să fie nevoiți să le spună unor angajați să lucreze oricum acasă pentru că locul de muncă este supraaglomerat, ceea ce a constatat CNBC.