• Aproape o treime dintre recrutori au declarat că se confruntă săptămânal cu un stres extrem din cauza jobului lor, potrivit unui sondaj.
  • Cercetarea a constatat că 77% dintre recrutori sunt deschiși să își schimbe locul de muncă, la fel ca 65% dintre profesioniștii din domeniul resurselor umane.
  • Vârsta a fost mult timp un factor determinant principal în ceea ce privește menținerea locului de muncă, potrivit datelor de la Biroul de Statistică a Muncii.

După un an frustrant în care toată lumea a demisionat, recrutorii și managerii de angajare spun că sunt epuizați. Unii dintre ei indică cerințele exagerate și nestatornicia tinerilor candidați ca fiind o sursă cheie de tensiune.

Acești solicitanți de locuri de muncă contribuie la o povară grea. Aproape o treime dintre recrutori au declarat că se confruntă săptămânal cu un stres extrem din cauza jobului lor, potrivit unui sondaj realizat de o firma de analiză în resurse umane, potrivit Bloomberg.

Cercetarea a constatat că 77% dintre recrutori sunt deschiși să își schimbe locul de muncă, la fel ca 65% dintre profesioniștii din domeniul resurselor umane.

Recomandări

REZULTATELE SIMULĂRII LA EVALUAREA NAȚIONALĂ
CELE MAI POPULARE ORAȘE ÎN LUNA IUBIRII
TOP 5 MIȘCĂRI CA SĂ CUNOȘTI CULTURI NOI
OPRAH ESTE DE NERECUNOSCUT
NOI SANCȚIUNI PENTRU PUTIN
INFLATIA DIN ROMANIA

Munca noastră nu a fost niciodată mai dificilă”, spune Angie Bergner, vicepreședinte la Veris. Vedem atât de multă fluctuație în recrutare și recrutori care părăsesc industria. Eu am îmbătrânit cu 10 ani în ultimii trei ani.”

Cerințe îndrăznețe

Angajații din toate industriile descriu un scenariu recurent. Un candidat de 20 sau 30 de ani aplică pentru un post și solicită beneficii nepotrivite cu experiența. ,,Este vorba despre un proaspăt absolvent de facultate care cere pentru început un salariu mare, care nu vrea să meargă într-un birou și care solicită timp liber plătit nelimitat„, a spus Bergner.

Nu este vorba doar de faptul că cerințele lor sunt îndrăznețe. Recrutorii constată că tinerii mileniali și candidații din Generația Z sunt predispuși să dea înapoi.

Mai multă flexibilitate și varietate

,,Dintr-o dată, ei spun: «Nu mi-am dat seama cât de mult stres ar putea aduce acest loc de muncă, așa că de fapt am nevoie de mai multe zile libere sau de o sumă suplimentară de bani»” , spune Ariel Schur, director executiv al unei companii.

Această indecizie se poate transforma în plecări bruște, candidații acceptând o ofertă pentru o zi sau o săptămână și apoi iși depun demisia. Astfel de mișcări au consecințe pentru recrutori, care, de obicei, nu sunt plătiți dacă o persoană pe care au ,,angajat-o” nu începe munca.

Vârsta a fost mult timp un factor determinant principal în ceea ce privește menținerea locului de muncă, potrivit datelor de la Biroul de Statistică a Muncii, ceea ce înseamnă că recrutorii tind să aibă mai multe interacțiuni cu candidații tineri.

Pierderea credinței”

Recrutorii spune că, în ultima vreme, au surprins tineri candidați care au fost neserioși. Chiar și atunci când o a doua ofertă este legitimă.

Această exasperare față de candidații mai tineri poate fi o binefacere pentru omologii lor mai experimentați. Anterior, angajatorii se temeau că lucrătorii mai în vârstă vor costa mai mult și nu vor fi sincronizați cu cele mai recente tehnologii.

Responsabilitate socială

Cererea de lucrători experimentați este mare, a declarat un director executiv al unei companii care se ocupă de recrutarea de personal pe bază de proiecte.

Legea federală interzice discriminarea la angajare pe bază de vârstă a persoanelor de peste 40 de ani, deși unele legi locale și de stat îi protejează pe cei mai tineri. Angajarea pe baza experienței este atât legală, cât și obișnuită.

Nu toată lumea este de acord că problema este generațională. ,,Candidații tineri au o reputație proastă”, spune Laurie Chamberlin, șef al soluțiilor de recrutare pentru America de Nord. Mai degrabă, ea vede o neconcordanță între ofertele angajatorilor și ceea ce își doresc tinerii candidați.