• Inspecţia muncii se poate face şi de acasă
  • Angajatorul poate veni la locuinţă ca să-ţi verifice condiţiile de muncă
  • În cazul în care ai un accident de muncă, angajatorul răspunde în faţa legii

De aproape un an locuinţa ţi-a devenit birou. Dar ştii că angajatorul poate să vină în vizită? Noile modificări legislative îi permit şefului să-ţi vadă casa şi să verifice condiţiile în care lucrezi. Asta dacă în contract scrie că munceşti de acasă.

Inspecţia poate fi doar luni, în intervalul 8:00 – 10:00 dimineaţa. Asta pentru că angajatorul este obligat să asigure sănătatea şi securitatea în muncă, chiar dacă nu eşti la birou. În cazul în care ai un accident de muncă, angajatorul răspunde în faţa legii.

„S-a pus problema acum vro doi ani şi ceva. Atunci când a intrat în legislaţia din România conceptul de telemuncă. Cum va face angajatorul? Dacă trebuie să vină direct acasă la angajat şi să verifice că el lucrează în condiţii optime şi să-i facă protecţia muncii chiar la el în apartament. Cam aşa se fac lucrurile acestea”, a spus Adrian Cuculis, avocat.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Alexandra este angajată la o multinaţională, iar de aproape un an lucrează de acasă. Angajatorul nu i-a chemat încă la birou, însă este instruită periodic în protecţia muncii.

„Acum, cu pandemia, ni se fac o dată la patru sau șase luni, instructajele online. Ni se vorbeşte şi apoi dăm un test la final. Să vedem ce am înţeles şi reţinut din tema aleasă”, a spus Alexandra.