• Denumirea orașului vine din neo/nou și M, prima literă din cuvântul arab „viitor”.
  • Valoarea totală a investiției va fi 500 miliarde de dolari și va fi finalizată până în 2031.
  • Proiectul se va derula în sistem joint venture, cu 51% deținut de NEOM și 49% de firma de logistică DSV.

Arabia Saudită pare să aibă resurse financiare infinite și le folosește pentru proiecte impresionante, asa va fi și „NEOM”, un oraș care, potrivit planurilor, va fi gata în 8 ani, scrie Reuters.

Proiectul „NEOM” al Arabiei Saudite, a impresionat o întreagă planetă. Construcțiile au început deja și iată că apar noi detalii. Marginile orașului vor fi formate dintr-un lanț de zgârie-nori, de peste 100 de kilometri lungime.

„NEOM” nu este doar un miraj al deșertului. Orașul va fi amenajat pe o suprafață de 26.500 kilometri pătrați, adică de 265 de ori mai mare decât orașul Iași.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

NEOM va genera 380.000 de locuri de muncă

Arabia Saudită va investi 500 de miliarde de dolari în orașul viitorului, care se estimează că va genera 380.000 de noi locuri de muncă.

„Parteneriatul se va concentra pe furnizarea de servicii logistice pentru NEOM în următorii ani”, conform unui comunicat, adăugând că „NEOM” va deține 51% din societatea mixtă, iar DSV 49%.

„Societatea mixtă va asigura managementul lanțului de aprovizionare de la un capăt la altul, dezvoltarea și investițiile în activele și infrastructura de transport și logistică, precum și transportul și livrarea de bunuri și materiale în oraș”, conform comunicatului

Citește și: