• 33 de state americane dau în judecată firma lui Mark Zuckeberg, Meta.
  • Meta este acuzată că are conținut ce creează dependență adolescenților.
  • Procurorii spun că Meta se poartă ca o firmă din Big Tobacco.

Meta intră în vizorul a 33 de state americane ce vor să aducă firma lui Mark Zuckeberg în fața justiției pentru că „se poartă ca o firmă din Big Tobacco și pune în pericol viața tinerilor”, scrie Associated Press.

Meta este acuzată de procurori că sacrifică sănătatea mintală a tinerilor în favoarea profitului prin conținutul nociv de pe platforme, creează dependență, duce la depresie, iar în cazul a una din 10 adolescente produce gânduri de auto-mutilare și sinucidere.

Reprezentanții Meta spun că sănătatea mintală este o prioritate

Chiar și așa, procurorii nu îi cred pe cei de la Meta și își bazează acuzațiile pe investigațiile proprii, dar și pe o serie de articole publicate în presă din care reiese că directorii Meta știau încă de acum doi ani de efectele nocive pe care rețelele de socializare le au asupra tinerilor.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Acțiunile în instanță urmăresc obținerea de daune financiare și restituiri, dar și încetarea practicilor companiei, care încalcă legea. „Suntem dezamăgiți că, în loc să lucreze în mod productiv cu companiile din întreaga industrie pentru a crea standarde clare, adecvate vârstei pentru numeroasele aplicații pe care le folosesc adolescenții, procurorii generali au ales această cale”, a declarat compania.

Citește și: