Arabia Saudită vrea ca investitorii săi să dețină Manchester United și Liverpool

  • Ministrul sporturilor, Prințul Abdulaziz bin Turki Al-Faisal, a dezvăluit într-un interviu cele mai recente ambiții sportive ale țării.
  • Fondul suveran de investiții deține deja Newcastle și finanțează acum o serie de turnee de golf.
  • În această viziune, în liga saudită ar urma să joace atât Ronaldo, cât și Messi.

Arabia Saudită spune că dorește ca investitorii săi să preia Manchester United și Liverpool – și speră ca Cristiano Ronaldo să vină să joace în campionatul său național.

Ministrul sporturilor, Prințul Abdulaziz bin Turki Al-Faisal, a dezvăluit într-un interviu acordat Sky News cele mai recente ambiții sportive ale țării, fondul suveran de investiții deținând deja Newcastle și finanțând acum o serie de turnee de golf. Prințul Abdulaziz este interesat de disponibilitatea lui United – după ce Glazers a anunțat planuri pentru o potențială vânzare – și de Ronaldo.

El ar fi interesat ca Ronaldo să semneze pentru o ligă profesionistă saudită după Cupa Mondială, în condițiile în care jucătorul în vârstă de 37 de ani este un agent liber după o plecare tensionată săptămâna aceasta de la United.

Cine nu ar vrea ca el să joace în liga lor?”, a declarat prințul Abdulaziz pentru Sky News. Este un model de urmat pentru mulți jucători tineri – el și Messi”. În această viziune, în liga saudită ar urma să joace atât Ronaldo, cât și Messi, care este încă sub contract cu Paris Saint-Germain, dar care a semnat deja pentru a promova Arabia Saudită.

A beneficiat foarte mult în ceea ce privește turismul pentru regat”, a declarat prințul Abdulaziz. Dacă pot, mi-ar plăcea să îi văd pe amândoi jucând în liga saudită”. Newcastle a fost cumpărată de saudiți anul trecut prin intermediul Fondului Public de Investiții, despre care Premier League susține că nu este controlat de guvern, în ciuda faptului că este condus de prințul moștenitor Mohammed bin Salman.

Acum, alte două cluburi din Premier League sunt pe piață – Liverpool și United – iar ministrul sportului dorește ca oricare dintre ele – sau ambele – să treacă în proprietate saudită. Sper că da, dacă există investitori și dacă cifrele se adună, iar afacerea este bună”, a declarat el. Atunci ar putea intra sectorul privat, sau ar putea intra companii, din regat”.

El a adăugat: Premier League este cel mai bun campionat din lume. Toată lumea se uită la Premier League. Este cea mai urmărită ligă și există fani înrăiți ai acestor echipe în regat. Așa că ar fi un beneficiu pentru toată lumea”.