• Jesse Orrall de la CNET a fost prezent la un demo la Sfera de 2.3mld $ din Las Vegas.
  • Sfera poate fi văzută de la sute de metri și va avea primul concert în septembrie.
  • Sfera va găzdui concerte live, vizionări de filme și evenimente sportive.

A costat 2.3 miliarde de dolari și a durat cinci ani până a fost finalizată. Este vorba de Sfera din Las Vegas care poate fi văzută și din Spațiu. Momentan, Sfera oferă doar un spectacol pentru privitori, grație ecranelor LED care acoperă structura. Din septembrie va fi gata și pentru evenimente, de la concerte până la show-uri sportive. Promite să ofere o experiență unică atât audio, cât și video.

„Practic, această tehnologie permite ca sunetul să fie proiectat mai precis în spațiu până la punctul în care oamenii care stau în diferite secțiuni pot auzi limbi diferite, instrumente diferite sau elemente audio diferite. Am auzit și o demonstrație care făcea să sune ca și cum un actor venea spre mine și îmi vorbea direct în ureche”, a spus Jesse Orrall, producător CNET.

„Avem cam 164.000 de drivere individuale în acel sistem și fiecare poate fi modificat individual. Fiecare panou are un microfon implementat așa că se poate asculta singur și să ajusteze sunetul în timp real”, a declarat David Dibble, CEO MSG Ventures.

Recomandări

A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE
TRUMP ÎL ACUZĂ PE BIDEN
PROFESORII VOR LUCRA CU A.I.
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN BRAZILIA

MSG Ventures a construit o cameră capabilă să filmeze la rezoluție 16K

Pentru proiecții, MSG Ventures a construit o cameră capabilă să filmeze la rezoluție 16K. Jesse Orrall de la CNET a povestit și cum a fost experiența la demo-ul prezentat de MSG Ventures.

„Lucrurile învățate în industria realității virtuale se aplică direct în ceea ce facem aici. Pentru că ne place să credem că noi creăm experiențe care sunt similare cu VR-ul, dar nu mai ai nevoie de vreo cască”, a povestit David Dibble, CEO MSG Ventures.

„Un lucru care m-a marcat cu privire la experiența vizionării este cât de imersivă era. Puteam da capul pe spate cu totul și tot nu puteam vedea marginea ecranului”, a spus Jesse Orrall, producător CNET.

Citește și: