• Ministerul Apărării Naționale a demarat o licitație restrânsă pentru achiziționarea unui batalion de obuziere autopropulsate de 155 mm.
  • MApN cumpără 18 obuzierele autopropulsate șenilate şi aproape 20.000 de lovituri de artilerie, cu peste 4 miliarde lei.
  • Armata Română intenționează să cumpere sisteme de obuzier autopropulsat calibru 155 mm pentru dotarea a cinci batalioane.

Ministerul Apărării Naționale a demarat o licitație restrânsă pentru achiziționarea unui batalion de obuziere autopropulsate de 155 mm, dar și 20.000 de lovituri de artilerie de același calibru, cu o valoare estimată de peste 4 miliarde de lei, anunță Monitorul Apărării.

Contractul include 118 obuziere de 155 mm autopropulsate şenilate, 9 ţevi de rezervă, 12 maşini de transport şi încărcat muniţii, 9 posturi autopropulsate de observare de artilerie, 1 autostaţie meteorologică, 3 mijloace tehnice de evacuare a tehnicii avariate şi 3 sisteme de cercetare acustică.

MApN va evalua ofertele bazat pe preț și propunerea tehnică, iar derularea contractului se va întinde pe o perioadă de cinci ani şi trebuie să se înscrie un număr minim de trei candidaţi, conform fișei de licitație.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

Armata Română intenționează să cumpere sisteme de obuzier autopropulsat calibru 155 mm pentru dotarea a cinci batalioane, cu o valoare estimată a contractului de aproximativ 2 miliarde de euro. Etapa inițială este prevăzută pentru 2023.

Citește și: