• Prețul aurului a atins un nou maxim de peste 2.500 de dolari pe uncie.
  • Creșterea este determinată de așteptările privind reducerea dobânzilor de către Rezerva Federală.
  • Investitorii se reorientează către aur ca refugiu în fața incertitudinilor economice.

Prețul aurului a atins vineri un nou maxim istoric, depășind pragul de 2.500 de dolari pe uncie, echivalentul a 31,1 grame, pe fondul așteptărilor crescânde că Rezerva Federală a SUA ar putea reduce ratele dobânzilor în viitorul apropiat, scrie Mediafax. Această evoluție a fost raportată de Financial Times și citată de Ziarul Financiar. Creșterea cu 1,8% a prețului aurului pe piața spot, care a dus cotația la 2.500,99 dolari, marchează un moment semnificativ pentru investitori, înainte ca prețul să se tempereze ușor.

Această creștere a prețului aurului reflectă o schimbare în comportamentul investitorilor, care se reorientează către active sigure, precum aurul, în contextul incertitudinilor economice. Activele fără dividende, cum este aurul, devin mai atractive într-un mediu în care dobânzile sunt așteptate să scadă. Ratele ridicate ale dobânzilor au făcut în trecut obligațiunile mai atractive pentru investitori, oferind randamente mai bune. Însă, pe măsură ce perspectivele economice se schimbă și băncile centrale, inclusiv Fed, se pregătesc să relaxeze politica monetară pentru a stimula creșterea, aurul își recapătă statutul de valoare sigură.

Reducerea dobânzilor ar putea determina investitorii să caute alternative la obligațiuni, având în vedere că randamentele acestora ar putea să nu mai fie la fel de competitive. În acest context, aurul, perceput ca un refugiu de valoare în perioade de volatilitate și incertitudine, atrage tot mai mult interes. Această tendință subliniază preocupările investitorilor cu privire la viitorul economiei globale și la eficiența măsurilor de politică monetară în abordarea provocărilor economice actuale.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Citește și