• O licitație a Silicon Valley Bank este în curs de desfășurare, în timp ce federalii se grăbesc să salveze instituția financiară aflată în colaps.
  • Oficialii au declarat pentru Washington Post că guvernul ia în considerare protejarea tuturor deponenților neasigurați.
  • Se așteaptă ca ofertele să continue până duminică după-amiază.

O licitație pentru controlul băncii falimentare Silicon Valley Bank este în curs de desfășurare, iar oficialii federali caută modalități de a proteja toate depozitele, potrivit Washington Post.

Se așteaptă ca Federal Deposit Insurance Corp să accepte oferte până duminică după-amiază, după ce a deschis procesul sâmbătă, în încercarea de a găsi un cumpărător care să ajute la protejarea deponenților, au declarat duminică pentru Bloomberg surse apropiate problemei. Scopul este de a selecta o ofertă câștigătoare cât mai repede posibil înainte de deschiderea pieței din Asia, dar este posibil ca banca să nu găsească un cumpărător, potrivit Bloomberg.

Între timp, trei oficiali guvernamentali au declarat pentru Washington Post că iau în considerare măsura fără precedent de a proteja în totalitate depozitele neasigurate ale băncii, în urma prăbușirii de vineri a acesteia. Măsura ar servi ca o potențială alternativă în cazul în care o licitație nu va reuși să se desfășoare, potrivit Post.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Banca, cândva de încredere, folosită de directorii din domeniul tehnologiei și de fondatorii de startup-uri, a fost închisă vineri de autoritățile de reglementare, în urma unui atac bancar declanșat de scăderea acțiunilor și de creșterea vertiginoasă a ratelor dobânzilor. Prăbușirea sa a devenit al doilea cel mai mare faliment bancar de la criza financiară din 2008.

Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat duminică pentru CBS News că a colaborat cu autoritățile de reglementare pe tot parcursul weekendului, după ce a aflat de la deponenți, pentru a concepe politici adecvate pentru a aborda situația”, fără a oferi mai multe detalii. Ea a precizat că investitorii nu vor primi un plan de salvare din partea guvernului.

Permiteți-mi să clarific faptul că, în timpul crizei financiare, au existat investitori și proprietari de bănci mari sistemice care au fost salvați”, a declarat Yellen duminică.