• În timp ce poliția din Hamburg a refuzat să spună câte persoane au fost ucise în urma unui schimb de focuri de armă într-o biserică a Martorilor lui Iehova, aceasta crede că atacatorul se află printre morți.
  • Într-o declarație pe Twitter, poliția a precizat că întrerupe operațiunile la locul împușcăturilor.
  • Ofițerii unei unități armate specializate se aflau deja în zonă când au izbucnit violențele.

Mai multe persoane au fost ucise și alte câteva au fost rănite într-un schimb de focuri de armă la un centru al bisericii Martorilor lui Iehova din Hamburg, Germania. În timp ce poliția din Hamburg a refuzat să spună câte persoane au fost ucise, aceasta crede că atacatorul se află printre cei morți.

Poliția a declarat: Conform situației actuale, presupunem că există un singur autor”. Cotidianul Bild a raportat că șapte persoane au fost ucise și alte opt rănite în urma împușcăturilor, dar bilanțul oficial al morților nu a fost încă confirmat de poliție.

Alte publicații locale au raportat că ar fi vorba de șase victime. Cele mai profunde condoleanțe familiilor victimelor”, a scris ieri pe Twitter primarul orașului Hamburg, Peter Tschentscher, în limba germană. Au fost aproximativ patru perioade de împușcături”, a declarat studenta Laura Bauch, care locuiește în apropierea bisericii Martorilor lui Iehova din Germania, unde mai multe persoane au fost ucise.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Întotdeauna au fost mai multe împușcături în aceste perioade, aproximativ la intervale de 20 de secunde până la un minut”, a declarat ea, citată de agenția germană de presă DPA.

Ea a spus că s-a uitat pe fereastră și a văzut o persoană alergând de la parter la etajul al doilea al sălii Martorilor lui Iehova. Gregor Miesbach, care locuiește în apropierea clădirii, a declarat pentru agenția de televiziune germană NonstopNews că a auzit cel puțin 25 de focuri de armă.

După sosirea poliției, a urmat o ultimă împușcătură aproximativ cinci minute mai târziu, a spus el. Poliția nu avea informații despre evenimentul care se desfășura în clădire în momentul în care au avut loc împușcăturile.