• Elon Musk a fost a doua persoană care a adunat o avere personală de peste 200 de miliarde de dolari, depăşind acest prag în ianuarie 2021, la câteva luni după Jeff Bezos de la Amazon.
  • Directorul executiv al Tesla a realizat acum o premieră: a devenit singura persoană din istorie care a reuşit să şteargă 200 de miliarde de dolari din averea sa netă.
  • Această bornă reflectă cât de sus urcase Musk în timpul creşterii preţurilor activelor în epoca banilor ieftini din pandemie.

Elon Musk a fost a doua persoană care a adunat o avere personală de peste 200 de miliarde de dolari, depăşind acest prag în ianuarie 2021, la câteva luni după Jeff Bezos de la Amazon.

Musk, în vârstă de 51 de ani, şi-a văzut averea prăbuşindu-se la 137 de miliarde de dolari după ce acţiunile Tesla au scăzut în ultimele săptămâni, inclusiv o scădere de 11% marţi, potrivit Bloomberg. Averea sa a atins un vârf de 340 de miliarde de dolari pe 4 noiembrie 2021 şi a rămas cea mai bogată persoană din lume până când a fost depăşit în decembrie de Bernard Arnault, magnatul francez din spatele grupului de lux LVMH.

Această bornă reflectă cât de sus urcase Musk în timpul creşterii preţurilor activelor în epoca banilor ieftini din pandemie. Tesla a depăşit pentru prima dată o capitalizare de piaţă de 1.000 de miliarde de dolari în octombrie 2021, alăturându-se unor companii tehnologice omniprezente precum Apple, Microsoft, Amazon şi Alphabet, compania mamă a Google, chiar dacă vehiculele sale electrice reprezentau doar o mică parte din piaţa auto globală.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

Acum, poziţia dominantă a Tesla în domeniul automobilelor electrice, care stă la baza valorizării sale ridicate, este în pericol, deoarece concurenţii o ajung din urmă. Între timp, în timp ce presiunea asupra Tesla se intensifică, Musk a fost preocupat de Twitter, pe care l-a achiziţionat pentru 44 de miliarde de dolari la sfârşitul lunii octombrie.

Musk a respins îngrijorările legate de Tesla şi a accesat în repetate rânduri Twitter pentru a critica Rezerva Federală pentru că a crescut ratele dobânzilor în cel mai rapid ritm din ultimii ani. ,,Tesla execută mai bine ca niciodată!” a scris Musk pe Twitter pe 16 decembrie. ,,Noi nu controlăm Rezerva Federală. Aceasta este adevărata problemă aici”.